Nabestaanden

In dit thema van Uitvaartverzekeringen.net vindt u alles waar de nabestaanden van een overledene mee te maken krijgen. De erfenis, mogelijke schulden achtergelaten door de overledene en uitkeringen waar u mogelijk recht op heeft. Het thema nabestaanden is opgedeeld in de volgende secties:

Erfenis

Heeft u recht op een erfenis en wat gebeurt er als de overledene enkel schulden nalaat? Dit leest u in de verklaring van erfrecht en het beneficiair aanvaarden van een erfenis.

Schulden en leningen

Er zijn vele soorten schulden die de overledene na kan laten. Zo kan sprake zijn van kortlopend krediet (rood staan) bij de bank, een belastingschuld na overlijden, een lening of studieschuld en studiefinanciering. Over de hypotheek vindt u meer in de sectie ‘Huis en hypotheek’.

Uitkeringen

Als nabestaande heeft u mogelijk recht op enkele uitkeringen. Lees in deze sectie alles over het nabestaandenpensioen, de Algemene nabestaandenwet (anw) en de overlijdensuitkering.

Huis en hypotheek

Bezat de overledene een huis of huisdieren? Lees hier alles over leegruimen van de woning en bestemming voor de huisdieren en over wat er gebeurt met de huur of hypotheek na overlijden

  • Vond u deze pagina nuttig?
  • Ja Nee

100% vond deze pagina nuttig. Gebaseerd op 1 beoordeling(en).