Online uw uitvaartverzekering vergelijken

De Beste uitvaartverzekering in (2024) Consumentebond

 • Wist je dat 70% van de mensen in Nederland al een uitvaartverzekering heeft afgesloten?
 • Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart en bespaart nabestaanden kosten.
 • Vind hier de beste uitvaartverzekeringen van 2024!

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €4,13 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €5,43 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,42 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Beste uitvaartverzekeringen in 2024

Ieder jaar zijn er organisaties, zoals de Consumentenbond die onderzoek doen, zoals onder meer naar uitvaartverzekeringen. Heb je geen spaargeld achter de hand, dan is het aan te raden om de kosten van de toekomstige uitvaart te laten dekken door een uitvaartverzekering. Het is dan wel belangrijk om de beste uitvaartverzekering te nemen. Welke dat is, hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste verzekerde bedrag en de hoogte van de premie. Ook keuzevrijheid speelt een rol. Daarom is het handig om te weten wat in algemeen opzicht de beste uitvaartverzekeringen in 2024 zijn. Op basis van het overzicht is het vervolgens mogelijk om met persoonlijke voorkeuren rekening te houden.

beste uitvaartverzekering afsluiten

Waarom is het belangrijk een uitvaartverzekering te hebben?

Het is niet voor niets dat 70% van de mensen in Nederland al een uitvaartverzekering heeft. De belangrijkste reden om een uitvaartpolis te nemen, is omdat daarmee de kosten van de uitvaart gedekt zijn. Hierdoor krijgen nabestaanden niet te maken met onverwachts hoge kosten als blijkt dat er geen spaargeld en geen uitvaartverzekering aanwezig is.

Je kiest voor een uitvaartverzekering om bij leven de kosten van de uitvaart alvast te regelen. Dat biedt zekerheid en bovendien denk je bewust na over je eigen afscheid. Daar is alvast rekening mee te houden door voor een bepaald verzekerd bedrag te kiezen. Of door de uitvaartkosten te berekenen aan de hand van de mogelijkheden die er zijn en keuzes die je daarvoor maakt.

Verder geldt dat een uitvaartverzekering een risico dekt voor de uitvaartkosten, waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt, namelijk een crematie of begrafenis na het overlijden. Dit maakt een uitvaartpolis natuurlijk uniek, want de verzekerde overlijdt gegarandeerd in de toekomst.

 • Financiële zekerheid voor gewenste uitvaart
 • Geen financiële last nalaten aan nabestaanden
 • Verzekerd bedrag bepalen aan de hand van uitvaartwensen
 • Eenmalig afsluiten en verder geen omkijken naar

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €4,13 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €5,43 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,42 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Hoe de beste uitvaartverzekering 2024 vinden?

Het is heel gemakkelijk om van onze vergelijker voor uitvaartverzekeringen gebruik te maken. Dit maakt het mogelijk om snel de beste uitvaartverzekering in 2024 te vinden, de premie te berekenen en de polis online af te sluiten. Naast een vergelijking op basis van de hoogte van de premie, zie je ook direct wat de verschillen zijn tussen de overige voorwaarden.

 

Verschil in beste uitvaartverzekeringen 2024

Er zijn meerdere uitvaartverzekeringen die in 2024 tot de top behoren. Dat is maar goed ook, want wat voor de ene persoon belangrijk is bij het afsluiten van een polis is dat voor een andere persoon niet. Bijvoorbeeld als het om de hoogte van de premie gaat. Iedereen heeft daar een ander budget voor beschikbaar. Bovendien zijn er meerdere aspecten die van belang zijn om van de beste verzekering te spreken.

Het is daarom belangrijk om na te gaan wat je zelf belangrijk vindt om vervolgens aan de hand daarvan de vergelijking te maken. In aanvulling daarop is het ook nog mogelijk om met extra eisen rekening te houden. Bijvoorbeeld met de service, zoals uitvaartzorg, maar ook de klantbenadering en ervaringen van anderen met uitvaartverzekeringen. Er zit dus verschil in de beste uitvaartverzekeringen 2024, waarbij wij objectieve maatstaven gebruiken om jou de beste keuze te laten maken.

Testen en onderzoeken

Wie een vergelijking wil maken, hoeft niet het wiel helemaal opnieuw uit te vinden. Er zijn namelijk allerlei organisaties die onderzoeken en testen hebben uitgevoerd voor wat betreft de beste uitvaartverzekeringen. De Consumentenbond is een voorbeeld van een organisatie die uitgebreid onderzoek doet en uitvaartverzekeringen test. Dit geldt eveneens voor WUA dat allerlei branches in kaart brengt en zich bezighoudt met unieke beoordelingen van websites en klantreizen. Bijvoorbeeld door consumenten in de praktijk te laten testen hoe de klantreis is bij de oriëntatie en het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarbij worden vragen gesteld als welke uitvaartverzekeraars voorbij komen, maar ook wie daarvan de voorkeur krijgt en hoe de ervaring is geweest.

Uitkomsten

Dergelijke onderzoeken en testen bieden een uitstekende basis om op zoek te gaan naar de beste uitvaartverzekering in 2024. De resultaten van bijvoorbeeld een WUA test of onderzoek van de Consumentenbond laten zien wie op dat moment de beste uitvaartverzekeringen aanbiedt. Het is altijd een momentopname en de uitkomst is afhankelijk van de persoonlijke ervaring van de deelnemers. Het kan dus zo zijn dat Monuta de ene keer als beste uit de bus komt en dat op een later moment DELA de eerste plaats overneemt. De manier waarop de test of het onderzoek plaatsvindt, laat mogelijk ook verschillende uitkomsten zien. Bij onderzoeken van de Consumentenbond staan vooral de inhoud van de uitvaartverzekering en de premie centraal. Dit is dan ook een andere benadering dan die WUA erop nahoudt.

Beste uitvaartverzekering kiezen op basis van premie

Een groot aantal consumenten zoekt bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen naar de beste keuze op basis van de premie. Dit is logisch, want de premie is te zien als een maandelijkse financiële uitgave gedurende de overeengekomen periode. Bij het kijken naar de premie is het van belang om met meerdere aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld naar de hoogte van de premie in relatie tot de duur van de periode, waarin de premie betaald moet worden.

Het is doorgaans mogelijk om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering te kiezen uit verschillende periodes. Bijvoorbeeld voor een premiebetaling gedurende een periode van tien jaar, twintig jaar of dertig jaar. Door de premie over een langere tijd te betalen, dalen de maandelijkse lasten. Het biedt echter ook voordelen door voor een korte periode te kiezen. Je betaalt dan weliswaar per maand een hoger bedrag, maar de premiebetaling eindigt wel eerder.

Informatie van de Consumentenbond

De Consumentenbond voert niet alleen vergelijkingen en onderzoeken uit, maar biedt ook informatie en advies betreffende de uitvaart en uitvaartkosten. Daarbij geeft de Consumentenbond zelfs tips om op de kosten van een uitvaart te besparen. Er is met betrekking tot dit onderzoek een overzicht gemaakt van alle belangrijke uitvaartkosten, die het meest voorkomen. Dat is handig, want bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het mogelijk om vervolgens met de eigen uitvaartwensen rekening te houden.

Uitvaartkosten:

Beste uitvaartverzekeringen in een overzicht

De beste uitvaartverzekeringen bieden een goede dekking voor een betaalbare premie. DELA komt net als Monuta uitstekend naar voren in verschillende onderzoeken. In 2016 noemde de Consumentenbond deze verzekeraars al, maar ook a.s.r. dat de nieuwe naam is van Ardanta behoort tot de beste verzekeraars. In het overzicht op deze website met de beste uitvaartverzekeringen staan overigens alleen officiële en bekende verzekeraars die een registratie hebben bij AFM (Autoriteit Financiële Markten). Wat dat betreft maak je altijd de beste keuze als u een uitvaartverzekering afsluit bij een van de verzekeraars uit het overzicht.

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €4,13 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €5,43 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,42 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

14 dagen bedenktijd

Je hebt als je als consument een uitvaartverzekering afsluit altijd een periode bedenktijd. Deze termijn is wettelijk vastgesteld op minimaal veertien dagen. Er zijn verzekeraars die deze termijn verlengen en bijvoorbeeld een bedenktijd bieden van dertig dagen. De bedenktijd is bedoeld om zonder reden de overeenkomst ongedaan te maken als je bijvoorbeeld toch bent gaan twijfelen.

Zelf een vergelijking maken

De Consumentenbond en WUA, maar ook het overzicht op deze website bieden een prima basis om zelf een verdere vergelijking te maken op belangrijke onderdelen. Als je een lage premie belangrijk vindt, dan kijk je simpelweg naar wat de uitvaartverzekeraar voor premie in rekening brengt. Vind je een goede en persoonlijke service van belang dan beoordeel je daar de verzekeraars op.

Bepaal dus wat je voor jezelf belangrijk vindt bij het verzekeren van de kosten van de uitvaart. Op die manier is het gewoon heel gemakkelijk om de beste uitvaartverzekering te kiezen bij bijvoorbeeld DELA, a.s.r. of Monuta. Dit zijn allemaal specialisten in de uitvaartverzekeringensector. Bovendien mag je rekenen op een uitstekende service als het gaat om de begeleiding van de uitvaartverzorger van nabestaanden. Het helpt hen uiteraard ook als je de wensen voor je uitvaart vast hebt laten leggen. Dit kan op papier, online, maar bijvoorbeeld ook bij bepaalde uitvaartverzekeraars.

Uitvaartverzekering in diensten of geld

Het is om de voor jou beste uitvaartverzekering te vinden, aan te raden om een wensenlijst op te stellen voor de uitvaart. Maak bijvoorbeeld ook een keuze tussen de voorkeur voor een uitvaartverzekering in diensten of een uitvaartverzekering in geld. Kies je voor diensten dan is dit een zogenoemde verzekering in natura. De belangrijkste diensten voor een uitvaart zijn in deze situatie verzekerd. Bovendien is het mogelijk om een extra bedrag te laten uitkeren. Bij een uitvaartverzekering in geld krijgen de nabestaanden het bedrag en maken daarbij zelf de keuze voor een uitvaartverzorger.

Welke uitvaartverzekering is beter, in diensten of geld?

Het hangt van je persoonlijke voorkeur af welke polis de beste keuze is. Een uitvaartverzekering in diensten is handig als je al weet wat je wensen voor de uitvaart zijn. Wil je de uitvaart aan de nabestaanden overlaten, dan is het een prima keuze om voor een uitvaartverzekering in geld ofwel een kapitaalverzekering te kiezen. De nabestaanden hebben dan tot de hoogte van het uitgekeerde bedrag alle vrijheid om diensten af te nemen bij een zelfgekozen uitvaartverzorger.

Het voordeel van een natura verzekering of wel diensten uitvaartverzekering is dat jij voor het overlijden hulp kan krijgen bij het bepalen van de uitvaartwensen. Na het overlijden krijgen de nabestaanden dan ondersteuning van de uitvaartverzorger die bij de verzekeraar is aangesloten. Overigens is DELA een van de beste uitvaartverzekeringen in natura. Dit is onder meer vaker gebleken uit de testen van de Consumentenbond.

Uitvaartverzekering online afsluiten

Heb je alle wensen voor de uitvaart en type verzekering op een rij gezet, dan kies je uit het overzicht de beste uitvaartverzekering. Je hebt dan de mogelijkheid om online de premie te berekenen. Je vult dan als eerste vaak de geboortedatum in, want je leeftijd telt mee voor het bepalen van de hoogte van de premie. Daarnaast bepaalt het gewenste verzekerde bedrag mede de hoogte van de uitvaartverzekeringspremie.

 

FAQ: Beste uitvaartverzekering in 2024

Wat is in 2024 de beste uitvaartverzekering?

Er is niet slechts 1 uitvaartverzekering de beste verzekering, want er zijn verschillende persoonlijke factoren die daarbij een rol spelen. Het overzicht met uitvaartverzekeringen dient als hulpmiddel om tot een keuze voor de beste optie te komen. Daarbij is het altijd mogelijk om online bij de verzekeraar de premie exact te berekenen.

Is de beste uitvaartverzekering ook het duurst?

De beste uitvaartverzekering is persoonsafhankelijk en er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de premie. Het is dan ook geen vaststaand gegeven dat de beste uitvaartverzekering ook het duurst is. Uiteraard hebben de gewenste uitvaartonderdelen invloed op de hoogte van het verzekerd bedrag. In dat opzicht spelen de eigen wensen een belangrijke rol in hoe duur de verzekering is.

 Hoe werkt het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Je maakt een keuze uit het overzicht met de beste uitvaartverzekeringen in 2024. Daarna bezoek je rechtstreeks de website van de uitvaartverzekeraar om daar een premieberekening uit te voeren. Dit kan aan de hand van de eigen uitvaartwensen. De premieberekening is geheel vrijblijvend en pas als je besluit om de verzekering te nemen, ga je over tot het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Tot wanneer moet ik premie betalen voor de uitvaartverzekering?

Dit verschilt per uitvaartverzekeraar en type uitvaartverzekering. Het is mogelijk om voor een termijn van tien, twintig of dertig jaar te kiezen. Er zijn ook verzekeraars die uitvaartverzekeringen bieden en je premie laten betalen tot aan je overlijden of tot het moment dat je 65 jaar wordt.

Speelt mijn gezondheid ook een rol bij de uitvaartverzekering?

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering kan de verzekeraar vragen over je persoonlijke gezondheidssituatie stellen. Dit heeft te maken met het risico op vroegtijdig overlijden, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met een chronische ziekte. De gezondheid heeft mogelijk invloed op de hoogte van de premie van de uitvaartverzekering.

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws