Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering kunnen sterk verschillen. Van grote invloed is de leeftijd van de persoon die de uitvaartverzekering afsluit. Hoe jonger iemand is bij het afsluiten van de uitvaartverzekering, hoe minder er betaald hoeft te worden. Met een standaard uitvaartverzekering is een bedrag van € 7000 verzekerd en zijn kinderen meeverzekerd.

De maandelijkse premie voor iemand van 18 jaar ligt hier tussen de € 5 en € 6.

Uitvaartverzekering vergelijken

Invloed leeftijd op kosten uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt normaal gesproken voor de rest van het leven afgesloten. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de kosten en eigenschappen van verschillende uitvaartverzekeringen, voordat er één wordt afgesloten. Hoe jonger iemand is bij het afsluiten van de verzekering, hoe minder premie er per maand betaald moet worden. De hoogte van de premie staat in principe vast, hoewel er soms wijzigingen kunnen worden aangebracht, bijvoorbeeld als gevolg van inflatie. Let goed op de polisvoorwaarden om vervelende verrassingen te voorkomen.

Wanneer iemand van 18 jaar een uitvaartverzekering afsluit, is de maandelijkse premie slechts € 5 tot € 6. Hierbij wordt uitgegaan van een basisverzekering die een bedrag van € 7000 dekt. Een verschil van slechts een euro tussen alle mogelijke verzekeraars lijkt weinig, maar is vrij veel als er vanuit wordt gegaan dat deze premie tot een leeftijd van 80 jaar betaald moet worden.

De hoogte van de premie loopt snel op wanneer de uitvaartverzekering pas op latere leeftijd wordt afgesloten. Wanneer een uitvaartverzekering op 30-jarige leeftijd wordt afgesloten, is de maandelijkse premie zo’n € 6,50 tot € 8,50. Voor iemand van 45 is dit € 10,50 tot € 14,50. Er kan daarom veel geld bespaard worden door op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Type uitvaartverzekering

In principe bestaat er geen verschil in kosten tussen een kapitaalverzekering en naturaverzekering. De hoogte van de premie wordt bepaald op basis van het verzekerde bedrag. Het maakt niet uit of dit nou een waarde in diensten of geld is. Bij veel uitvaartverzekeraars zijn er meerdere pakketten beschikbaar die verschillen in grootte.

Uiteraard moet er meer premie betaald worden wanneer er een hoger bedrag verzekerd wordt. Wel is de premie naar verhouding iets lager wanneer er een duurder pakket wordt gekozen. De uitkering die doe verzekeraar bij overlijden doet is bij een uitgebreid pakket dus relatief gezien groter in vergelijking met de premie die wordt betaald, dan bij een kleiner pakket het geval is. Welk pakket goed bij u past hangt af van uw eigen wensen voor uw uitvaart.

  • Vond u deze pagina nuttig?
  • Ja Nee

58% vond deze pagina nuttig. Gebaseerd op 12 beoordeling(en).