Online uw uitvaartverzekering vergelijken

DELA uitvaartverzekering

DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk die als uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger optreedt. De organisatie beschikt over eigen crematoria en uitvaartcentra in Nederland en België. In deze landen is de grootste uitvaartonderneming. Het belangrijkste kenmerk van de uitvaartverzekeraar is dat de focus zich richt op naturapolissen. De uitvaartverzorging vindt plaats op basis van diensten. Naast de hoofdraken richt de onderneming zich ook op andere zorg die aan overlijden gerelateerd is. Bijvoorbeeld nabestaandenzorg. Verder is er de gelegenheid om als verzekerde van een digitale kluis gebruik te maken. Daarnaast richt de aandacht zich ook voor een deel op diensten en verzekeringen die niet gerelateerd zijn aan uitvaarten. Bijvoorbeeld met het aanbieden van een spaarverzekering en overlijdensrisicoverzekering.

dela uitvaartverzekering

De DELA uitvaartverzekering is door de consumentenbond al drie jaar op rij als beste getest.

Dela uitvaartverzekering

In onze werkwijze bieden wij aanvullende informatie van polisberekeningen, hoe deze tot stand zijn gebracht en waarop ze zijn gebaseerd. Wij hebben de inhoud van onze website met alle zorg samengesteld. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Voor een volledig overzicht van de dekking van de uitvaartverzekering, raadpleeg ten alle tijden de polisvoorwaarde van de desbetreffende verzekeraar.

 

DELA uitvaartverzekering

DELA biedt een uitvaartverzekering in de vorm van een uitvaartplan. Deze polis bestaat uit een dekking voor diensten en producten voor een uitvaart. Bijvoorbeeld voor een crematie of een uitvaart. De wensen die de verzekerde heeft voor de invulling van de uitvaart zijn vooraf vast te leggen. Na de uitvaart biedt de coöperatie nabestaanden hulp. Het voordeel van deze uitvaartverzekering is er sprake is van het zoveel mogelijk ontzien van nabestaanden. Die hoeven zo weinig mogelijk te regelen in de emotionele tijd na het overlijden van een dierbare. De coöperatie werkt op basis van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en beschikt over het keurmerk Uitvaartzorg. Er zijn vier verschillende soorten polissen van het DELA uitvaartplan om een keuze uit te maken.

DELA uitvaartplan

Er is keuze voor het uitvaartplan Basis, Plus, Flexibel en Geld. De eerste drie genoemde pakketten voorziet in een verzorging van de uitvaart. Daarnaast is er sprake van de uitkering van een vrij besteedbaar bedrag. Hiermee zijn aanvullende diensten door de nabestaanden te bekostigen. Indien de wens bestaat dat er nog meer vrijheid is voor de uitvaartverzorging, is het uitvaartplan in Geld een optie. Deze polis is eveneens aan te bevelen indien voorkeur bestaat om de uitvaart in het buitenland te laten plaatsvinden.

Er is een standaard dekking bij een DELA uitvaartverzekering voor verschillende diensten en producten. Het gaat dan onder meer om de begeleiding van de uitvaartverzorger. De laatste verzorging maakt onderdeel uit van de diensten net als een kist en het transport naar het mortuarium. Ook het vervoer naar het uitvaartcentrum is een vast onderdeel. De volgauto en de opbaring van de overledene vallen er eveneens onder. Zo is er ook te voorzien in een condoleanceboek en bewijs van overlijden. Tot slot vallen de kistdragers onder de dekking net als luxe rouwkaarten en bedankjes. Daar horen de postzegels bovendien bij.

Dela uitvaartverzekering

 

Koopsompolis en Uitvaartplan in Geld

De DELA koopsompolis voorziet in de mogelijkheid om eenmalig een bedrag te storten. Daarmee is de toekomstige uitvaart te bekostigen. Er vindt geen maandelijkse betaling van de premie plaats, maar een eenmalige betaling. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als u geld op de spaarrekening heeft staan en u niet iedere maand de betalingsverplichting wens te hebben. Er is een winstdelingsregeling van toepassing bij de koopsompolis. Bij een gestegen resultaat van de portefeuille stijgt ook het verzekerd bedrag. De uitkering is bij goede resultaten dan hoger dan het ingelegde bedrag.

Het uitvaartplan in Geld houdt in dat er sprake is van de uitkering van een bedrag na overlijden (kapitaalverzekering). De nabestaanden krijgen het geld uitgekeerd. Verder is de keuze voor een uitvaartverzorger vrij bij deze polis. Er is wel een korting beschikbaar van maximaal 400 euro indien de nabestaanden voor DELA als uitvaartverzorger kiezen. Verder is er nog een optie van het sparen voor de uitvaart middels het depositofonds. Er geldt een voorwaarde van een storting van minimaal 3.500 euro. Er vindt een rentevergoeding plaats op jaarbasis tussen 3% en 6% over het gestorte bedrag. Het depositofonds is geen uitvaartverzekering, maar een spaarvorm waarbij het geld na overlijden vrijkomt.

Uitvaartkosten berekenen

Voor het afsluiten van een DELA uitvaartverzekering is het aan te raden om vooraf een berekening te maken. Op basis van de uitvaartwensen is snel duidelijk welke diensten en producten nodig zijn. De kosten zijn dan eveneens inzichtelijk en op basis daarvan is het verzekerd bedrag te kiezen. De premie is daar weer van afhankelijk. Er is een digitale omgeving beschikbaar in de vorm van Mijn Wensen. Hierin zijn de belangrijke wensen voor de eigen uitvaart in op te nemen. Zo is het mogelijk om het digitale wensenboekje te melden of er een voorkeur is voor een crematie of begrafenis. Of een voorkeur voor een bepaald vervoer of muziekvoorkeur tijdens de uitvaart.

Dela uitvaartverzekering

Het vastleggen van de wensen helpt de nabestaanden in de toch al moeilijke periode. Indien gewenst is het mogelijk om de wensen met een consulent door te nemen. De gewenste uitvaartverzekering is bij DELA online af te sluiten nadat er een premieberekening is gemaakt. Uiteraard is het mogelijk om de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld door rekening te houden met het gewenst verzekerde bedrag voor de uitvaart. Of met de hoogte van het vrij te besteden bedrag. De verschillende DELA uitvaartverzekeringen zijn beschikbaar in een vergelijkingsoverzicht. Zo is het gemakkelijk een keuze te maken voor de beste uitvaartpolis.

Uitvaart samenstellen

DELA biedt iedereen de gelegenheid om zelf online de uitvaart samen te stellen. Dat is zelfs mogelijk indien de overledene ergens anders is verzekerd. Het is handig om van deze tool gebruik te maken. Dat geeft heel concreet inzicht in de kosten. De eigen wensen zijn aan te geven en de keuzes voor de uitvaart zijn op te slaan. Vervolgens is er een kostenopgave beschikbaar en is telefonisch contact met DELA mogelijk om het overlijden te melden. DELA regelt bij iedere uitvaart een uitvaartverzorger uit de omgeving.

De aangifte en akte van overlijden bij de gemeente worden geregeld. Ook is er hulp bij uitkering van de polis indien er sprake is van een DELA uitvaartverzekering. Het vervoer van de overledene wordt geregeld net als een afscheid naar wens. Er zijn ook mogelijkheden voor een speciale uitvaart. Bijvoorbeeld met de toepassing voor rituelen of door het afscheid op een bijzondere locatie te houden. Er zijn bij DELA teams beschikbaar die over gespecialiseerde kennis beschikken voor het regelen van een buitengewone uitvaart.

 

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €6,56 p/m* Bereken premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
3
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Nu Niet beschikbaar
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,89 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws