De uitvaart door een uitvaartverzorger laten regelen

Na het overlijden van een persoon kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om de uitvaart zelf te regelen, of te laten regelen door een uitvaartverzorger. Een uitvaartverzorger is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het regelen van een uitvaart naar de wensen van de nabestaanden. De meeste uitvaartondernemingen bieden ook een dienst als uitvaartverzorger aan. Het grote voordeel van een uitvaartverzorger is dat de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de uitvaart.

Professionele uitvaartverzorgers

De meeste uitvaartondernemingen houden zich ook bezig met uitvaartverzorging. Uitvaartverzorging is een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen uitvaartverzorger worden zonder specifieke opleiding. In de praktijk hebben de meeste uitvaartverzorgers echter een interne opleiding gevolgd tot uitvaartverzorger. De standaard van uitvaartverzorgers is hoog in Nederland. Deze hoge standaard wordt in stand gehouden dankzij het Keurmerk Uitvaartzorg, dat wordt uitgereikt aan uitvaartverzorgers van hoge kwaliteit.

Persoonlijke uitvaart met uitvaartverzorger

Wanneer de keuze valt op een uitvaartverzorger, gaat de verzorger in eerste instantie praten met de nabestaanden. Tijdens één of meerdere gesprekken worden alle wensen van de nabestaanden besproken met de uitvaartverzorger. Het doel hierbij is dat de uitvaartverzorger een goed beeld krijgt hoe de uitvaart eruit moet zien. De uitvaart kan op deze manier precies worden ingevuld zoals de nabestaanden voor ogen hebben, zonder dat zij zich na de oriënterende gesprekken nog bezig hoeven te houden met de organisatie.

Wat regelt de uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger kan de meeste zaken die bij een uitvaart horen regelen voor de nabestaanden. Hieronder vallen onder andere de uitvaartdienst, bloemen, het rouwvervoer, rouwkaarten, catering en het papierwerk. Er kunnen echter afspraken gemaakt worden dat de uitvaartverzorger meer of juist minder regelt voor de nabestaanden. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat de nabestaanden zelf de volledige rouwkaart willen ontwerpen en versturen. Ook de bloemstukken worden vaak door de nabestaanden zelf geregeld.

Kosten uitvaartverzorger

Er zijn meer kosten wanneer de uitvaart geregeld wordt door een uitvaartverzorger, dan wanneer de uitvaart zelf geregeld wordt. Een volledige uitvaart geregeld door een uitvaartverzorger kost vaak tussen de € 7000 en € 9000. Dit is echter ook afhankelijk van de invulling van de uitvaart en het type uitvaartverzekering. Bij een naturaverzekering wordt een groot deel van de uitvaart per definitie geregeld door een uitvaartondernemer of uitvaartverzorger. Omdat dit hoort bij de dekking, zijn er geen extra kosten verbonden aan de diensten van de uitvaartverzorger. Vergelijk verschillende uitvaartverzorgers op basis van kosten en recensies om tot de beste keuze te komen.

  • Vond u deze pagina nuttig?
  • Ja Nee

100% vond deze pagina nuttig. Gebaseerd op 1 beoordeling(en).