Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger ineen. Het doel van deze uitvaartonderneming is om iedereen met een goed gevoel afscheid te laten nemen van dierbaren. Er is onder meer een mogelijkheid om gratis de uitvaartwensen vast te laten leggen. Om de wensen te realiseren, biedt Monuta de gelegenheid om een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarmee is het namelijk mogelijk om de kosten van de naar wens uit te voeren uitvaart te dekken. De uitvaartverzekering is voor een scherpe premie af te sluiten. Op het moment van overlijden is de uitvaartverzorger er voor de nabestaanden om de uitvaart te regelen. Het is vooraf bij leven al belangrijk om na te denken over de voorkeur voor een crematie of uitvaart. Daarmee is dan rekening te houden bij het bepalen van het verzekerd bedrag.

In onze werkwijze bieden wij aanvullende informatie van polisberekeningen, hoe deze tot stand zijn gebracht en waarop ze zijn gebaseerd. Wij hebben de inhoud van onze website https://www.uitvaartverzekeringen.net met alle zorg samengesteld. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Voor een volledig overzicht van de dekking van de uitvaartverzekering, raadpleeg ten alle tijden de polisvoorwaarde van de desbetreffende verzekeraar.

De belangrijkste productkenmerken

De belangrijkste productkenmerken van de nieuwe Monuta Uitvaartverzekering natura zijn:

Levenslang verzekerd;
Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar
Levenslange premiebetaling
Jaarlijkse update van de premie mogelijk o.b.v. rente. Bijvoorbeeld: als de rente stijgt, dan daalt de premie. Bij bepalen van de nieuwe premie wordt ook rekening gehouden met de ontwikkeling van kosten en sterfte.

Totaal verzekerd bedrag minimaal € 6.500 en maximaal € 9.000
€ 2.500 gereserveerd voor de uitvaartverzorger;
Vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 2.500 en maximaal € 7.000

Maken nabestaanden geen gebruik van Monuta? Diensten Monuta uitvaartverzorger vervallen, nabestaanden krijgen beschikking over het vrij besteedbaar bedrag;
Gratis kinderdekking tot 18 jaar

Waarom kiest een klant voor Monuta uitvaartverzorging:

Monuta helpt bij het realiseren van een afscheid met een goed gevoel
Monuta ontzorgt de nabestaanden
Al bijna 100 jaar ervaring in het geven van een afscheid met een goed gevoel
Scherpe premie
Keurmerk uitvaartzorg
Alle uitvaartverzorgers van Monuta zijn in het bezit van een vakdiploma
Altijd een uitvaartverzorger uit de buurt
Hoge Klanttevredenheid 9.5

Uitvaartverzekering van Monuta

Er zijn meerdere keuzes te maken bij het afsluiten van de uitvaartpolis. Monuta biedt bijvoorbeeld verschillende soorten polissen aan. De zekerheid met een polis is dat er uitkering plaatsvindt bij overlijden om de kosten van de uitvaart te voldoen. De uitvaartverzekeraar biedt een stappenplan. Dat houdt in dat het als eerste nodig is om te beoordelen of er een uitvaartpolis nodig is. Indien er voldoende vermogen is om de kosten te betalen, is dat niet nodig.

De kosten liggen al snel tussen 6.500 euro en 11.000 euro. Dat heeft niet iedereen speciaal voor de uitvaart gereserveerd. Als dit bedrag niet voorhanden is om opzij te zetten, is het raadzaam om een uitvaartpolis te nemen. Dan blijven de nabestaanden niet achter om voor de uitvaartkosten op te draaien. Een volgende stap is dan te bekijken voor welke kosten de uitvaartverzekering dekking biedt. De derde stap is dan het maken van een vergelijking van de polissen. Daarna is het mogelijk om de premie en looptijd van de polissen te berekenen.

Voordelen bij een Monuta uitvaartverzekering

Monuta heeft meerdere voordelen te bieden. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat het direct duidelijk is of er sprake is van acceptatie voor de polis. Overigens ongeacht de medische situatie op dat moment. Een ander voordeel is dat de verzekering tussentijds is aan te passen als de persoonlijke wensen veranderen. Het gaat dan om het type verzekering en het verzekerd bedrag. Er geldt voor kinderen dat deze tot de leeftijd van 18 jaar zonder kosten zijn meeverzekerd op de polis van een ouder. Verder is er altijd online inzicht in de uitvaartpolis in de persoonlijke Mijn Monuta omgeving. Tot slot is er sprake van een hoge klanttevredenheid in de branche van uitvaarten.

Monuta uitvaartverzekering

Soorten uitvaartpolissen

Er waren eerst twee soorten uitvaartpolissen bij Monuta om een keuze uit te maken. Het was eerst afhankelijk van het type polis welke kosten voor een vergoeding in aanmerking komen. Er was een keuze tussen de kapitaal uitvaartverzekering en natura uitvaartverzekering. De kapitaalpolis voorzag in de verzekering van een bepaald bedrag. De hoogte daarvan was zelf te bepalen. Op het moment van overlijden kwam het geld vrij voor de nabestaanden. Die hadden dan de mogelijkheid het geld te gebruiken om uitvoering te geven aan de uitvaartwensen.

De naturapolis voorzag in een pakket van diensten en producten en een verzekerd bedrag. De belangrijkste kosten waren gedekt met het pakket van diensten en producten. Het verzekerd bedrag was vrij te besteden en te gebruiken voor verschillende uitvaartkosten. Bijvoorbeeld voor de kosten van grafrechten, grafonderhoud en een grafmonument. Of voor de kosten van een crematie en de bestemming van as. Het bedrag was vrij te besteden en was dus ook te gebruiken voor persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld voor de catering na de uitvaart, live muziek of een uitvaartvideo.

Bij Monuta kan je sinds april 2020 alleen nog kiezen voor een combinatieverzekering. Deze optie is een dienstenpakket met een extra geldbedrag: de kosten van de uitvaart worden dan vergoed vanuit het dienstenpakket. Het extra geldbedrag kan uitgegeven worden door de familie aan bijvoorbeeld grafkosten, bloemen of catering bij de uitvaart.

Monuta uitvaartverzekering vergelijken

De bovenstaande uitvaartverzekeringen zijn met elkaar te vergelijken. Door de eigen wensen als uitgangspunt te nemen, is het mogelijk om een goede keuze te maken. Het is overigens handig om de wensen te relateren aan de kosten. Daarnaast is het praktisch om te bepalen in welke mate vrijheid gewenst is om de uitvaart te regelen. Dat is vooral ook bepalend voor de keuze. Indien de voorkeur bestaat dat nabestaanden zo weinig mogelijk hoeven te regelen, is de naturapolis een prima keuze. Indien er vooral wensen zijn die niet onder het dienstenpakket vallen, is er blijkbaar meer vrijheid gewenst. Dan is de kapitaalpolis weer een betere keuze.

Het is verder nog mogelijk om uitvaartverzekeringen te vergelijken op basis van de premie. Bij het online afsluiten van een uitvaartpolis bij Monuta is er overigens altijd sprake van indexering. De waarde van de polis stijgt in dat geval ieder jaar mee met de jaarlijkse stijging van de uitvaartkosten. Daarbij is het ook weer mogelijk om voor te stellen wat wenselijk is aan premiebetaling. Hoeveel premie is wenselijk en welke looptijd is het meest geschikt? Monuta biedt de gelegenheid om tot de leeftijd van 65 jaar of 85 jaar premie te betalen bij een naturaverzekering. De uitvaartverzekering loopt na de looptijd gewoon door. Een kapitaalpolis is gekoppeld aan een looptijd en die is doorgaans 20 jaar of 30 jaar. De premietermijn laat ook nog verschillen zien. Bijvoorbeeld per maand, kwartaal, zes maanden of jaar.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta als uitvaartverzorger

Monuta treedt tevens op als uitvaartverzorger. De professionele en toegewijde medewerkers staan na een overlijden van een dierbare klaar om hulp te bieden. Er komt veel op de nabestaanden af als er een dierbare overlijdt. In een korte tijd moet er veel geregeld worden voor de uitvaart. De uitvaartverzorger komt langs om de uitvaart te regelen. Tijdens het eerste gesprek is er na de kennismaking alvast ruimte om de mogelijkheden te bespreken. Bijvoorbeeld of er sprake is van een crematie of begrafenis. Of naar welke locatie de voorkeur uitgaat.

Monuta treedt niet alleen voor eigen verzekerden op als uitvaartverzorger. Het is ook mogelijk om met een uitvaartpolis bij een andere verzekeraar Monuta in te schakelen. Verder stelt Monuta onder meer een checklist uitvaart regelen beschikbaar. Daarin is na te gaan wat voor actie er nodig is door nabestaanden na een overlijden. Iedereen heeft uiteraard de mogelijkheid om de eigen uitvaartwensen vast te leggen.

 

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws