Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Over ons

Uitvaartverzekeringen.net is een platform waar je alle belangrijke informatie vindt voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit is van belang omdat je op basis van belangrijke aspecten door het maken van een vergelijking tot de beste persoonlijke keuze komt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je doorgaans maar eenmaal in je leven. Daarom is het zo belangrijk dat je weet welke uitvaartverzekeringen er zijn en wat de beste uitvaartverzekeraars zijn. Daarnaast voorzien wij in uitgebreide informatie over praktische zaken rondom de uitvaart en besteden wij aandacht aan de rouwperiode. Ons platform draagt bij aan uitgebreide informatievoorziening en heeft als doel consumenten die een uitvaartverzekering willen afsluiten van dienst te zijn. Het is ook niet voor niets dat wij een Top 5 Verzekeringen hebben samen hebben gesteld met inzicht in verschillende soorten verzekeringen betreffende overlijden en uitvaarten.

Ontstaan van uitvaartverzekeringen.net

Ons platform is al in 2012 ontstaan en niet zonder reden. Destijds was er een grote behoefte aan objectieve informatie over uitvaartverzekeraars en uitvaartverzekeringen. Dit omdat steeds meer consumenten overgingen tot het online afsluiten van een begrafenisverzekering of crematieverzekering. De verzekeraars zelf hebben uiteraard een eigen website, maar het ontbrak aan een veelzijdig platform, waar de mogelijkheid werd geboden om uitvaartverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Wij zijn met uitvaartverzekeringen.net in 2012 in dat gat gesprongen. Nu zijn wij nog steeds een platform waar je met alle uitgebreide informatie tot de beste keuze komt.

Onze missie

Het is onze missie om op uitvaartverzekeringen.net informatie over te brengen die door consumenten te gebruiken is om een vergelijking te maken tussen uitvaartpolissen. Dit bijvoorbeeld met als doel om een uitvaartverzekering voor de laagste premie af te sluiten. Of om aan de hand van de beste kwaliteit en service van verzekeraars tot een keuze te komen. De informatie betreffende uitvaartverzekeringen van verzekeraars komt tot uiting in verschillende kenmerken. Bijvoorbeeld met betrekking tot de soorten uitvaartpolissen net als ten aanzien van de hoogte van de premie en de looptijd. In aanvulling op concrete verzekeringsinformatie vinden wij het ook belangrijk om je uitleg te geven over alles wat met een uitvaart te maken heeft. Hierbij kan je denken aan de kosten van een uitvaart of aan een onderwerp als religie en uitvaart.

Uitgebreide informatievoorziening

De uitgebreide informatievoorziening op het gebied van uitvaartverzekeringen vormt de kern van ons bestaan. Daarom gaan wij dieper op dit onderwerp in, maar besteden wij ook aandacht aan andere verzekeringen rondom overlijden. Bijvoorbeeld met betrekking tot het afsluiten van een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering. Dit is te zien als een aanvulling op alles wat betreft heeft rondom uitvaartverzekeringen. Wij volgen bovendien het actuele nieuws op de voet en publiceren dit ook als extra service voor onze bezoekers.

Aandacht voor praktische zaken na overlijden

Heb je een uitvaartverzekering dan is de financiële kant voor de uitvaart gedekt. Je krijgt echter altijd te maken met andere praktische zaken rondom de uitvaart en na een overlijden. Daarom besteden wij onder meer aandacht aan praktische onderwerpen, zoals de akte van overlijden, erfenis en wat er gebeurt met huis en hypotheek na een overlijden. De praktische informatie dient ter ondersteuning in allerlei zaken waar je als nabestaande mee te maken kan krijgen.

Overlijden en rouw

Een uitvaartverzekering is een financieel product en belangrijk om af te sluiten, zodat je nabestaanden niet met kosten opzadelt. Nabestaanden krijgen na een overlijden te maken met de emotionele kant, zoals verdriet en rouw. Naast aandacht voor praktische zaken omtrent de uitvaart vinden wij het belangrijk om ook aan deze aspecten aandacht te besteden. Dit doen wij onder meer door in te gaan op de fasen van rouw en andere onderwerpen te bespreken, zoals aanpassingsstoornissen na het overlijden van een naaste.

Premie berekenen

Uitvaartverzekeringen.net biedt bezoekers de mogelijkheid om online een berekening van de premie van een uitvaartverzekering uit te voeren. Dit is een extra tool die te gebruiken is om een vergelijking op basis van de kosten van een uitvaartverzekering te maken. Er zijn algemene indicaties beschikbaar, maar een uitvaart is persoonlijk. Dit geldt eveneens voor het samenstellen van een uitvaartverzekering op basis waarvan de premie tot stand komt.

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws