Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Rouwvervoer

Aan je afscheid denk je het liefst nog lang niet. Soms dwingt het noodlot je om er bij stil te staan of vind je het toch beter om al iets vast te leggen. In de eerste plaats gaan je gedachten misschien naar muziek, sprekers of een hapje voor de gasten na afloop. Vergeet ondertussen ook het vervoer niet dat je voor deze verdrietige dag zal kiezen. Het geeft een stuk rust om te weten waar de mogelijkheden liggen. Net als de rest van de dag valt het vervoer het beste op zijn plaats als dit het dichtst aansluit bij jouw wensen. En niemand kent die beter dan jijzelf.

Op jouw manier

Begrafenisondernemers uitgezonderd hoeven we gelukkig niet allemaal met regelmaat een afscheid te organiseren. Daarom wil je vast kennis maken met de verschillende soorten rouwvervoer die er bestaan. Alleen dan zie je wat het meest bij je past. Het regent namelijk opties om je laatste rit de meest bijzondere te maken. De kleuren wit, grijs en zwart komen vaak voor in de tocht naar de definitieve rustplaats. Tegenwoordig duiken de kleuren blauw en bordeauxrood steeds vaker op. Liefhebbers zouden zelfs een hele bloemenwagen kunnen bestellen die van origine uit de Verenigde Staten komt en maximaal twintig bloemstukken draagt.

Voor de nabestaanden doe je er goed aan om er ook alvast volgwagens bij te regelen. Niemand dwingt je om het bij traditioneel rouwvervoer te houden. Rijden met de overledenen in een bus zien de gasten waarschijnlijk minder vaak dan de bekende volgauto´s. Meer indruk maak je door je als net als prinsen en prinsessen te laten vervoeren in een rouwkoets. Een kleine groep trouwe paarden neemt het trekken van dit sprookjesachtige voertuig voor haar rekening. Met een loopkoets blijven de nabestaanden nog langere tijd dichter bij de overledene. Een mooie gang naar de kerk dus als ze dat zelf willen.

Een persoonlijk afscheid kenmerkt zich door te verwijzen naar de achtergrond of liefdes van de overledene. Dat kan natuurlijk ook in het rouwvervoer tot uitdrukking komen. Komt hij of zij bijvoorbeeld uit Indië of Amerika? Het is mooi om te zien hoe er voor de meest uiteenlopende nationaliteiten altijd een passend vervoersmiddel naar voren komt. Een Indische lijkwagen ziet er bijvoorbeeld uit als een stijlvolle boerenwagen met een onderstel in het zwart gelakt en de bovenkant blanco van kleur. Of hield de overledenen van fietsen of motorrijden? Ook na de dood kan daar op worden ingespeeld. In een Harley Davidson motor krijgt de kist een plaats in de zijspan. Geen nood als niemand een motorrijbewijs bezit, want er kan een chauffeur meekomen. In het geval van de rouwfiets ligt de kist tijdens de fietsroute op een aanhanger achterop.

Kosten van de rit

Het lijkt nu al verstandig om het vervoer op te nemen in het totaalplaatje van alle kosten van het overlijden. Het rouwvervoer mag niet in de vergetelheid raken omdat je misschien bent afgeleid door het uitzoeken van de kist of een grafsteen. Of je nu reist met de auto, een bus of in een oogverblindende koets, het drukt hoe dan ook een grote stempel op de rekening. Wees je daar dus van bewust voordat je de som van alle rekeningen bij elkaar optelt. Ook dat die pas volgen na afloop zou je wel al een geloofwaardige inschatting kunnen maken.

Het telt mee of er een stoet van vier rouwauto´s volgt of dat je misschien nog een chauffeur moet betalen voor zijn diensten. Controleer voor de zekerheid even een offerte of bevestiging van de deal die je sluit. Hoe de stoet er ook uit ziet en bij wie je het ook afspreekt, dit blijft steeds een belangrijke tip om na te volgen. Niemand wil dat de kosten ineens hoger uitvallen dan verwacht en vooraf kun je daar nog iets aan doen. Neem ook in je berekening op dat de leverancier wachttijd rekent voor de auto´s, een veelgebruikt vervoersmiddel, tijdens de uitvaartdienst.

Natuurlijk wil je totaal niet met zaken als rouwvervoer bezig zijn. Realiseer je wel dat iedereen maar één uitvaart heeft en je niet voor nog meer ongewenste verassingen wenst te staan. Daarnaast moet de dienst recht doen aan de overleden en de rest van de afscheidsdienst. Het is misschien het laatste wat je voor jezelf of de ander kunt doen, dus zorg dat het iets bijzonders wordt. Zoiets mag best tot in de puntjes geregeld zijn. Ook al loopt de rekening nog zo hoog op, iedereen zal het met elkaar eens zijn dat een waardig afscheid onbetaalbaar is.

Uitvaartverzekering vergeleken

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws