Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering waarbij er geld wordt uitgekeerd op een bepaald moment, meestal wanneer de verzekerde komt te overlijden. Het begrip levensverzekering is erg breed. In principe kan een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering ook als een speciaal soort levensverzekering gezien worden, omdat er wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Een levensverzekering kan ook gezien worden als nabestaandenpensioen: de nabestaanden ontvangen na het overlijden van een partner of naaste een (tijdelijk) inkomen.
Vind een uitvaartverzekering

Verschillende soorten

Er kunnen grofweg vier soorten levensverzekeringen worden onderscheiden, elk met voor- en nadelen.

Uitvaartverzekering

De meest voor de hand liggende vorm van een levensverzekering is de uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering is speciaal voor het bekostigen van de uitvaart van de overledene. Bij het overlijden van de verzekerde keert de verzekeraar geld en/of diensten uit die gebruikt kunnen worden voor de uitvaart. Meestal is bij een uitvaartverzekering een relatief laag bedrag verzekerd, rond de € 7000, genoeg voor een sobere uitvaart.

Via uitvaartverzekeringen.net heb ik gemakkelijk en snel de juiste levensverzekering! Het is erg gemakkelijk om meerdere uitvaartverzekeringen tegelijk te vergelijken.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering waarbij een geldbedrag wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Deze datum is vaak de pensioengerechtigde leeftijd, op dit moment 67 jaar oud. Na het verstrijken van deze datum vervalt de verzekering. Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten om nabestaanden in staat te stellen de hypotheek van de overledene af te lossen.

[table “1” not found /]

Lijfrenteverzekering

Bij de lijfrenteverzekering wordt er geld uitgekeerd aan de verzekerde en dus niet aan nabestaanden. Een lijfrenteverzekering wordt ook wel een koopsom garantieverzekering genoemd. Met een lijfrenteverzekering wordt er gedurende een deel van het leven een vermogen opgebouwd door periodieke premies te betalen. Hierover wordt bovendien rente ontvangen. Na een bepaalde datum wordt dit vermogen periodiek uitgekeerd, meestal als aanvulling op het pensioen. Het is mogelijk om de lijfrenteverzekering niet zelf te gebruiken, maar te laten uitkeren aan nabestaanden. Nabestaanden kunnen zo enige tijd een vaste aanvulling op het inkomen ontvangen.

Beleggingsverzekering

De beleggingsverzekering is een verzekering waarbij het ingelegde geld wordt belegd. Beleggen draagt een risico met zich mee, omdat het geld gebruikt wordt op de beurs. Het is mogelijk om een groot rendement te behalen, maar er bestaat ook een risico dat er geld wordt verloren. Om deze reden was de beleggingsverzekering met name in de jaren ’90 populair, toen de beurzen vrijwel altijd groei vertoonden. Tegenwoordig kleven er meer risico’s aan de beleggingsverzekering, omdat de beurs regelmatig onder (hoge) druk staat.

Vind een uitvaartverzekering

Meerdere levensverzekeringen

Veel mensen hebben meerdere levensverzekeringen afgesloten. Zo heeft een groot deel van de Nederlanders een uitvaartverzekering, maar ook een andere vorm van een levensverzekering, zoals een overlijdensrisicoverzekering. De reden hiervoor is dat er met de verschillende verzekeringen verschillende kosten gedekt kunnen worden die ontstaan na het overlijden. De uitvaartverzekering is enkel voor een uitvaart, de overlijdensrisicoverzekering wordt vooral vaak gebruikt voor hypotheken en andere grote schulden.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws