uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar een uitvaartverzekering die bij al uw wensen past? Vind eenvoudig de verzekering die bij u past door hieronder de verschillende uitverzekeringen te vergelijken.

 

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u 100% zeker weet dat deze ooit wordt uitgekeerd. De verzekering wordt namelijk na uw overlijden uitgekeerd aan uw nabestaanden. De uitkering biedt dekking tegen de kosten van een begrafenis of crematie. Een uitvaart kost al snel enkele (tien)duizenden euro’s. De hoogte hiervan is onder andere afhankelijk van de opbaring, de uitvaartdienst, rouwadvertentie en een grafsteen.

Hoewel het niet verplicht is om een uitvaartverzekering af te sluiten, wordt het aangeraden om dit wel te doen. Een uitvaartverzekering zorgt u er namelijk voor dat nabestaanden niet met hoge kostenposten worden opgezadeld. Verder neemt deze verzekering veel stress en regelwerk uit handen van uw nabestaanden. Zij kunnen zich na uw overlijden volledig focussen op het verwerken van dit grote verlies en hoeven zich geen zorgen meer te maken om randzaken.

Monuta uitvaartverzekering bekijken

Soorten uitvaartverzekering vergelijken

Heeft u het verstandige besluit genomen om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan zal het snel opvallen dat u talloze opties heeft. Niet alleen bestaan er meerdere verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. U kunt bovendien kiezen uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen. In het algemeen kan er een onderscheid worden gemaakt tussen een kapitaalverzekering, naturaverzekering en combinatieverzekering.

1. Kapitaalverzekering

Wanneer u een kapitaalverzekering afsluit, wordt er een specifiek geldbedrag verzekerd. Simpelweg houdt dit in dat de verzekeraar een bepaald bedrag uitkeert aan uw nabestaanden nadat u bent overleden. Dit geldbedrag is vervolgens vrij te besteden en kan worden gebruikt om uw volledige uitvaart te betalen. Dit laatste is echter nergens vastgelegd. De nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om dit bedrag voor andere doeleinden in te zetten. Zo kan de familie het geld gebruiken voor een vakantie of voor de aankoop van een nieuwe auto.

Verder houdt een kapitaalverzekering geen rekening met inflatie. Op het moment van afsluiten bepaalt u welk bedrag uitgekeerd wordt aan uw nabestaanden. Door inflatie gaan de kosten van een uitvaart (jaarlijks) omhoog. Het geldbedrag dat u tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering heeft vastgelegd, is mogelijk onvoldoende dekkend ten tijde van overlijden. Bij diverse verzekeraars kunt u zichzelf hier tegen beschermen, uiteraard wel tegen een hogere premie.

2. Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering verzekert u vooraf specifieke producten en diensten van een crematie of een begrafenis. Dankzij deze verzekering worden bijvoorbeeld de rouwkaarten, kist, rouwboeketten en catering tijdens de uitvaart bekostigd.  De meeste verzekeraars bieden zowel basis- als luxe pakketten aan. Het type naturapolis bepaalt hoe uitgebreid de mogelijkheden van uw uitvaart zijn. Bij de luxere naturaverzekeringen betaalt u meestal wel een hogere premie.

Het grote voordeel van dit type verzekering is dat het waardevast is. Vooraf is precies vastgelegd welke producten en diensten er zijn verzekerd. Uw nabestaanden worden bovendien ontzorgd, aangezien het geld wordt uitgekeerd aan de uitvaartverzorger. Zij zullen vervolgens uw begrafenis of crematie regelen en verzorgen. Dit laatste kan echter ook een nadeel zijn. Mogelijk is de keuzevrijheid beperkt en kan uw uitvaart alleen worden geregeld bij een uitvaartverzorger die samenwerkt met uw uitvaartverzekeraar.

3. Combinatieverzekering

Wanneer u uitvaartverzekering vergelijkt, komt u als laatste de combinatieverzekering tegen. Deze polis is een combinatie van de twee bovenstaande soorten uitvaartverzekeringen. Een deel van de uitvaartpolis is bestemd voor vooraf bepaalde producten en diensten. Het andere deel bestaat juist uit een geldbedrag dat direct aan de nabestaanden wordt uitgekeerd.

Als verzekeringsnemer biedt  deze verzekering maximale flexibiliteit. U bepaalt immers zelf welk deel natura is en welk deel kapitaal is. Het grootste nadeel is dat de maandelijkse premie meestal hoger ligt in vergelijking met de overige twee uitvaarverzekeringen. Verder kan het kapitaaldeel wederom in waarde verminderen door inflatie.

Dela uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk polissen van uitvaartverzekering

Uw persoonlijke wensen zijn essentieel tijdens het vergelijken van uitvaartverzekering. Wanneer u de soort uitvaartverzekering heeft gekozen, kunt u vervolgens de voorwaarden van de uitvaartpolissen vergelijken. Om te beginnen is de dekkingsgraad van belang. Bij kapitaalverzekering zal dit de hoogte van het geldbedrag zijn, terwijl u bij naturaverzekering juist kunt kiezen uit basis of luxe polissen. De dekkingsgraad bepaalt in grote mate wat er bekostig kan worden tijdens uw uitvaart.

Bij sommige aanbieders van uitvaartverzekeringen zijn kinderen gratis meeverzekerd. Op lange termijn kan u dit veel geld schelen, waardoor het een interessant punt is tijdens het vergelijken van uitvaartverzekeringen.

De looptijd

Verder zijn er nog zaken als de pemielooptijd en indexatie om rekening mee te houden. De looptijd is in veel gevallen aan te passen wat zorgt voor een andere premie per maand. Zo zijn er verzekeringen mogelijk waarbij de looptijd in bijvoorbeeld blokken van 10, 20 of 30 jaar aan te geven is. Verder is het in sommige gevallen mogelijk een maximumleeftijd aan te geven, denk dan aan een verzekering die loopt tot 65 of 85 jaar.

Wat is indexatie?

Indexatie wil zeggen dat het verzekerd bedrag aangepast wordt aan de hand van de prijsstijgingen die verwacht worden. Er zal dan jaarlijks een percentage berekend worden waarmee het bedrag aangepast gaat worden. Deze indexatie is in de meeste gevallen variabel want die groeit immers mee met de prijsstijging van de uitvaart.

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie voor een uitvaartverzekering wordt door verschillende aspecten bepaald. De meest voorkomende zijn de volgende. De leeftijd, hoe jonger u bent, hoe lager de premie. Op oudere leeftijd is het risico voor de verzekeraar hoger. De looptijd van de verzekering. Hoe langer de looptijd is, hoe lager de premier per maand is.

Het soort verzekering, zoal eerder beschreven, gaat het om een kapitaal- natura- of combinatieverzekering. En als laatste aspect het uitgekeerde bedrag. Hoe hoger dit bedrag is, hoe hoger de premie uiteraard zal zijn.

Meer nuttige info over uitvaartverzekeringen: Uitvaart zelf regelen, Begrafenis verzekering afsluiten, Uitvaartverzekering afsluiten, Kosten van begrafenis, Overlijdensrisicoverzekering, Kosten van een uitvaart, Tips afsluiten uitvaartverzekering, Dekking uitvaartverzekering, Uitvaartverzekering vergelijken

Bekende merken: Dela, Monuta en Ardanta

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten?

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er een hoop zaken om rekening mee te houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en deze hebben allemaal eigen voor- en nadelen. Om u te helpen met het maken van een keuze hebben wij het u makkelijk gemaakt om alle verzekeringen te vergelijken. Met onze vergelijking maakt u een geïnformeerde keuze en kiest u voor een verzekering die het beste aansluit op uw wensen.

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €4,13 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €5,43 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,42 p/m prijs per leeftijd

Bekijken