Uitvaartverzekering vergelijken

Yarden 5000
Yarden 5000
Verzekerd bedrag: 5000
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €4,08 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Dela
Dela
Verzekerd bedrag: 6353
Kinderen meeverzekerd: Nee
Termijn: levenslang
v.a. €4,47 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Monuta
Monuta
Verzekerd bedrag: 6353
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €4,74 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Ardanta
Ardanta
Verzekerd bedrag: 7000
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 80 jaar
v.a. €5,81 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Nuvema
Nuvema
Verzekerd bedrag: 7000
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €5,83 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken

In Nederland en België zijn er verschillende uitvaartverzekeraars actief. Deze uitvaartverzekeraars bieden vaak verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Hoewel de verschillen in prijs minder groot zijn dan bij sommige andere typen verzekeringen, is het ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering verstandig om uitvaartverzekeringen onderling te vergelijken. Er zijn verschillende factoren die mee moeten worden genomen bij het maken van een vergelijking tussen uitvaartverzekeringen.

Objectief uitvaartverzekeringen vergelijken

De keuze voor een uitvaartverzekeraar is een belangrijke, omdat je in principe de rest van je leven bij de verzekeraar blijft. Daarom moeten verschillende uitvaartverzekeringen objectief vergeleken worden. Hierbij moet op verschillende zaken gelet worden. De hoogte van de premie is belangrijk, maar ook de eigenschappen van de verzekering. Sommige verzekeringen dekken (veel) meer dan andere verzekeringen. Ook moet er bepaald worden of er gekozen wordt voor een kapitaalverzekering of een naturaverzekering.

Hoogte premie

Het eerste waar veel mensen op letten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering is de hoogte van de premie. De premie dient maandelijks betaald te worden. Bij een kapitaalverzekering wordt er een bedrag opgebouwd, bij een naturaverzekering is er dekking van bepaalde diensten tot een bepaald bedrag. De hoogte van de premie verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. De verschillen in premiehoogte tussen verzekeringen die ongeveer hetzelfde dekken zijn vaak niet meer dan een euro per maand. Dit lijkt weinig, maar is vrij veel als er vanuit wordt gegaan dat de premie maandelijks gedurende tientallen jaren betaald moet worden.

Dekking

Bij een naturaverzekering worden bepaalde diensten in de vorm van een pakket gedekt, zoals rouwkaarten, catering en vervoer. Er kunnen grote verschillen bestaan tussen verschillende verzekeringen op het gebied van dekking. Bereken wat de waarde is van de gedekte diensten, om verschillende naturaverzekeringen objectief met elkaar te kunnen vergelijken.

Voorwaarden polis

Vergelijk ook de voorwaarden van verschillende uitvaarverzekeraars. Dit kan veel werk zijn, maar voorkomt ongewenste verrassingen in een later stadium. Bij de ene verzekeraar is het makkelijker om de polis later aan te passen dan bij de ander. Omdat het lastig is om te zeggen of de af te sluiten uitvaartverzekering over vijftig jaar ook nog aan uw wensen voldoet, is het gunstig om met een verzekeraar in zee te gaan waar het aanpassen van de polis relatief eenvoudig is. Probeer ook te achterhalen hoe gemakkelijk de verzekeraar zelf de polis en premiehoogte kan aanpassen.

Reputatie verzekeraar

De meeste uitvaartverzekeraars in Nederland en België hebben een goede staat van dienst. Toch kan het geen kwaad om u van ten voren in te lezen in de reputatie van de verschillende uitvaartverzekeraars. Lees recensies van andere mensen en vergelijk op basis hiervan de verschillende verzekeraars en verzekeringen.

  • Vond u deze pagina nuttig?
  • Ja Nee

60% vond deze pagina nuttig. Gebaseerd op 5 beoordeling(en).