Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Dekking uitvaartverzekeringen

Het verschilt per uitvaartverzekering wat er wel en niet gedekt wordt. Bij een kapitaalverzekering en natura sommenverzekering wordt een bepaald bedrag gedekt, bij een naturaverzekering worden er bepaalde diensten ter waarde van een bedrag gedekt. De premie wordt vastgesteld op basis van de leeftijd van de verzekerde, maar ook op basis van de dekking. Het is belangrijk dat de dekking goed aansluit op de persoonlijke wensen, om extra kosten te voorkomen.

Vind een uitvaartverzekering

Dekking naturaverzekering

Met name bij een naturaverzekering en combinatieverzekering is het belangrijk om goed te letten op de dekking. Bij een naturaverzekering heeft de verzekeraar een pakket samengesteld van diensten die gedekt worden. Meestal is dit pakket vrij sober. Een typische naturaverzekering dekt een standaard spaanplaten kist, de opbaring, rouwauto, volgauto, een bloemboeket, vijftig tot honderd rouwkaarten, een plek in een algemeen graf en een sobere koffietafel.

Wat er precies gedekt wordt, kan sterk verschillen tussen verzekeraars. Bovendien zijn er ook luxere naturaverzekeringen waarvoor een hogere premie betaald moet worden. Zo wordt bij veel naturaverzekeringen een rouwsteen niet gedekt, wat wel het geval kan zijn bij duurdere naturaverzekeringen.

In de regel dekt een naturaverzekering niet alle wensen van de nabestaanden. Daarom moeten nabestaanden meestal bijbetalen wanneer de overledene een naturaverzekering had. Zo willen de nabestaanden meestal een eigen graf, wat niet inbegrepen is bij veel naturaverzekeringen. Bij veel naturaverzekeringen wordt de overledene begraven in een algemeen graf samen met enkele andere overledenen. Dit graf mag na tien jaar zonder notificatie geruimd worden, al gebeurt dit zelden daadwerkelijk al na tien jaar.

Dekking kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt van ten voren een bedrag afgesproken met de verzekeraar dat gedekt wordt. Dit bedrag wordt bij overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden en kan vrij gebruikt worden voor de uitvaart. Het gedekte bedrag staat in principe vast, maar kan soms in de jaren veranderen. Sommige uitvaartverzekeraars passen het bedrag af en toe aan om in te spelen op inflatie.

Ook is het bij sommige verzekeraars mogelijk om kapitaal op te bouwen. Omdat er bij een kapitaalverzekering een bedrag wordt gedekt, is het aan de verzekerde zelf om te berekenen of dit bedrag voldoende is om een volledige uitvaart te financieren. Dit geldt ook voor een natura sommenverzekering, waarbij ook een bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.

Vind een uitvaartverzekering

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken