Alle uitvaartverzekeraars in Nederland

Yarden
Yarden
Verzekerd bedrag: 8000
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €7,94 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Dela
Dela
Verzekerd bedrag: 8750
Kinderen meeverzekerd: Nee
Termijn: levenslang
v.a. €7,97 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Monuta
Monuta
Verzekerd bedrag: 8500
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €8,15 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Ardanta
Ardanta
Verzekerd bedrag: 8000
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 80 jaar
v.a. €8,33 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
Nuvema
Nuvema
Verzekerd bedrag: 8060
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 85 jaar
v.a. €9,22 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken
PC Uitvaart
PC Uitvaart
Verzekerd bedrag: 8060
Kinderen meeverzekerd: Ja
Termijn: tot 80 jaar
v.a. €8,34 p/m
Bekijk prijs per leeftijd
Bekijken

In Nederland zijn dertien uitvaartverzekeraars actief. De verzekeraars bieden allen verschillende uitvaartverzekeringspakketten aan en hanteren verschillende tarieven. Hieronder volgt een overzicht met een korte beschrijving van alle uitvaartverzekeraars.

Monuta

Monuta is een gespecialiseerde uitvaartonderneming en -verzekeraar. In tegenstelling tot sommige andere uitvaartverzekeraars, houdt Monuta zich enkel bezig met uitvaarten. Monuta heeft hierin een goede reputatie en mag rekenen op grotendeels goede recensies. Een Monuta uitvaartverzekering biedt zowel een combinatie uitvaartverzekering als een kapitaalverzekering aan. Kinderen tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd. Omdat Monuta over eigen uitvaartcentra beschikt, verloopt de afwikkeling na een overlijden meestal erg soepel.

Yarden

Yarden is een uitvaartonderneming die tevens uitvaartverzekeringen aanbiedt. De uitvaartonderneming Yarden heeft geen winstoogmerk, waardoor u altijd zeker bent van oprechte en uitgebreide uitvaartzorg. Dit wordt bevestigd door het de Gouden Oor Erkenning die Yarden heeft ontvangen. Dit is een waardering voor de goede nabestaandenzorg van Yarden. Een Yarden uitvaartverzekering biedt kapitaalverzekeringen en kan rekenen op positieve recensies.

DELA

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar van de Benelux en heeft geen winstoogmerk. De corporatie beschikt over een groot aantal uitvaartcentra. Net als bij andere gespecialiseerde uitvaartverzekeraars, komt het bezit van eigen uitvaartcentra de service en afwikkeling ten goede. Een DELA uitvaartverzekering biedt zowel kapitaal- als naturaverzekeringen aan en ontvangt overwegend positieve recensies van klanten.

Nuvema

Nuvema is verzekeraar die zich met name richt op het verstrekken van naturaverzekeringen. Nuvema uitvaartverzekering biedt naast naturaverzekeringen ook kapitaal- en sommen naturaverzekeringen aan. Het is bij Nuvema mogelijk om het verzekeringspakket op een later moment aan te passen. Nuvema staat bekend om transparantie en heeft een goede reputatie onder klanten.

BudgetUitvaartPolis

BudgetUitvaartPolis is een relatief nieuwe uitvaartverzekeraar dat zich richt op het verstrekken van goedkope uitvaartverzekeringen. BudgetUitvaartPolis is goedkoper dan alle andere uitvaartverzekeraars. Wel is de dekking soberder dan bij andere verzekeraars het geval is. Toch mag BudgetUitvaartPolis rekenen op overwegend positieve recensies.

Zelf

Zelf is, net als Reaal en Proteq, een onderdeel van SNS Reaal en biedt onder andere uitvaartverzekeringen aan. Hoewel het bedrijf achter Zelf, SNS Reaal, een grote verzekeraar is, is de tak uitvaartverzekeringstak een stuk kleiner. Zelf biedt enkel kapitaalverzekeringen aan en heeft geen eigen uitvaartcentra. De uitvaartverzekeraar heeft gemengde recensies ontvangen.

GUV

GUV is een kleine uitvaartverzekeraar en -ondernemer zonder winstoogmerk. Hoewel GUV klein is, heeft het een positieve reputatie. Omdat het bedrijf geen winstoogmerk heeft, kunnen klanten rekenen op lage prijzen en goede zorg bij uitvaarten. GUV biedt enkel kapitaalverzekeringen aan en geen naturaverzekeringen. Bij de uitvaartcentra van GUV kan tegen een lagere prijs een uitvaart worden georganiseerd.

Ardanta

Ardanta uitvaartverzekering is een relatief grote uitvaartverzekeraar die zowel naturaverzekeringen als kapitaalverzekeringen aanbiedt. Ardanta presenteert zichzelf als een uitvaartverzekeraar die vooral als praktische gids voor klanten wil dienen. In het verleden werd Ardanta meermaals beoordeeld als één van de beste uitvaartverzekeraars van Nederland. Onder klanten zijn de recensies gemengd. Zowel positieve als negatieve ervaringen met Ardanta zijn veel te vinden.

AXENT

AXENT is een grote uitvaartverzekeraar die uitvaartverzekeringen afsluit namens onder andere AEGON. AXENT verstrekt kapitaalverzekeringen en onderscheidt zich doordat het mogelijk is om een voorschot te ontvangen bij terminale ziekte. Het bedrijf is van mening dat klanten zoveel mogelijk vrijheid moeten krijgen, wat veel klanten waarderen. AXENT heeft zeer goede recensies.

Proteq

Proteq is een relatief kleine verzekeraar die, naast andere soorten verzekeringen, kapitaal uitvaartverzekeringen aanbiedt. Proteq hanteert niet specifieke pakketten: klanten mogen zelf weten welk bedrag ze willen verzekeren, met een maximum van € 16000. Net als Zelf, is Proteq onderdeel van SNS Reaal. Proteq heeft gemengde recensies ontvangen.

Reaal

Reaal is een grote verzekeraar die, naast andere soorten verzekeringen, ook uitvaartverzekeringen aanbiedt. Reaal is een onderdeel van SNS Reaal, maar wel onafhankelijk van het moederbedrijf. Reaal biedt kapitaalverzekeringen aan. De klant kan zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat verzekerd wordt, met een minimum van € 500. Kinderen onder de 18 kunnen tegen een aantrekkelijke premie meeverzekerd worden.

Florentis

Florentis is een dienstverlener voor uitvaartverenigingen en uitvaartondernemingen. De vereniging verzorgt naast administratie en ondersteuning aan uitvaartondernemingen ook uitvaartverzekeringen. In principe moet iemand lid zijn van Florentis om een uitvaartverzekering te kunnen aanvragen. Het is echter mogelijk om als particulier een uitvaartverzekering bij Florentis aan te vragen. Dit gebeurt via aangesloten uitvaartverenigingen.

Klaverblad

Klaverblad is een verzekeraar die ook uitvaartverzekeringen aanbiedt. Klaverblad biedt aantrekkelijke kapitaalverzekeringen aan waarvan de waarde ieder jaar met 2% stijgt. Over het algemeen is dit een grotere stijging dan inflatie, en dus neemt de waarde van het kapitaal ook daadwerkelijk toe. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis meeverzekerd worden. Van klanten ontvangt Klaverblad gemengde recensies

  • Vond u deze pagina nuttig?
  • Ja Nee

71% vond deze pagina nuttig. Gebaseerd op 17 beoordeling(en).