Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Gepubliceerd op 18 januari 2024 in Nieuws.

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens waarschijnlijk jaren niet meer naar om, zoals zoveel mensen. Door de jaren heen zijn er altijd veranderingen en zo komt het voor dat je uitvaartverzekeraar ineens niet meer bestaat. Bijvoorbeeld omdat deze is overgenomen door een andere verzekeraar of omdat een merk ophoudt te bestaan. Wat gebeurt er dan met je uitvaartverzekering? Die blijft gewoon onder dezelfde voorwaarden bestaan.

Ardanta is nu a.s.r.

In het afgelopen jaar heeft Ardanta Uitvaartverzekeringen een naamswijziging ondergaan. Het merk Ardanta behoorde toe aan a.s.r. en dat is dan ook de nieuwe naam voor de Ardanta uitvaartverzekeringen. De mensen met een uitvaartverzekering van Ardanta zijn daar uiteraard van op de hoogte gesteld. De genoemde wijziging is overigens op 25 september 2023 ingegaan en vanaf die dag, gaat de verzekering door het leven als a.s.r. uitvaartverzekeringen. De wijziging is doorgevoerd om het totale aantal merken van de hoofdverzekeraar terug te dringen en het merk a.s.r. sterker en krachtiger te maken. Er waren in 2023 overigens nog een aantal veranderingen, want ook Europeesche Verzekeringen en Ditzo waren labels die hetzelfde lot hebben ondergaan als Ardanta.

Ardanta uitvaartverzekeringen

Er zijn sinds 1965 in totaal meer dan 3,8 miljoen mensen in Nederland geweest, die bij Ardanta een uitvaartverzekering hebben afgesloten. Sinds het moment dat Ardanta uitvaartverzekeringen heeft aangeboden, zijn er ook andere portefeuilles onderdeel van het merk geworden. Bijvoorbeeld Axent, maar ook Generali & PC Uitvaart net als NIVO. In het jaar 2000 is Ardanta een officieel merk van a.s.r. geworden. In 2023 is Ardanta als merk verdwenen en gaan de uitvaartverzekeringen verder onder het merk a.s.r.

Yarden al eerder overgenomen door DELA

Een ander voorbeeld van een bekende uitvaartverzekeraar betreft Yarden. Deze uitvaartverzekeraar is in 2021 overgenomen door DELA. Deze overname heeft een miljoen Nederlanders overigens gered van de ondergang van de Yarden uitvaartverzekering. DELA heeft de uitvaartverzekeringen overgenomen, zodat verzekerden sinds 2 augustus 2021 gebruik kunnen maken van de faciliteiten van DELA. Overigens is DELA in Nederland de bekendste uitvaartverzekeraar in Nederland. Dat is ook niet vreemd, want er zijn meer dan 4 miljoen mensen die hier een verzekering hebben afgesloten.

Ook veranderingen in uitvaartzorg

Er zijn naast veranderingen in uitvaartverzekeringen ook steeds vaker veranderingen die betrekking hebben op de uitvaartzorg. Zo is de naam CVU Uitvaartzorg Rotterdam veranderd in DELA Uitvaartverzorging. Deze verandering is onder meer het gevolg van het belang dat DELA sinds de overname van Yarden in CVU verkreeg. Dit betrof het volledige belang, waarna CVU dus al onderdeel was van DELA. De samenhang tussen CVU en DELA Uitvaartzorg heeft ervoor gezorgd dat om strategische redenen er gekozen is voor de naam DELA. Dit onder meer in verband om een landelijk dekkend netwerk te realiseren voor voorzieningen in de uitvaartzorg.

Terug naar overzicht