Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Een begrafenis of crematie kost geld en dat heeft niet iedereen achter de hand. Om nabestaanden niet op te zadelen met deze kosten, is er een praktische oplossing. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voorziet in een kostendekking voor de uitvaart. De verzekeraar betaalt dan na overlijden de kosten of een deel ervan.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,41 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €9,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €13,84 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Kapitaalverzekering of naturapolis

Er is een onderscheid te maken in uitvaartverzekeringen afsluiten als naturapolis of als kapitaalverzekering. In het laatste geval krijgen komt er na overlijden van de verzekerde een bedrag vrij. Daarmee zijn de uitvaartkosten te betalen. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de polisvoorwaarden, premie en verzekerde waarde.

Bij een naturaverzekering vergoedt de verzekeraar de diensten en goederen na overlijden van de verzekerde tot een bepaald bedrag. In aanvulling op deze opties is er voor uitvaartverzekeringen afsluiten nog een mogelijkheid. Dat betreft de koopsom uitvaartpolis, waarbij er in één keer een bedrag in wordt gelegd in plaats van periodieke premiebetaling.

Hier let u op bij een uitvaartverzekering afsluiten

Het is bij een uitvaartverzekering afsluiten belangrijk om op een aantal punten te letten. Bijvoorbeeld op het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. Weet u al wat uw uitvaart gaat kosten? Dat is na te gaan als de wensen voor de uitvaart bekend zijn. Aan elke dienst of product zijn kosten verbonden.

De begrafeniskist of crematiekist kent een variabele prijs net als vele andere producten. Denk maar aan de rouwauto´s of aan het plaatsen van een advertentie in een regionaal dagblad of landelijk dagblad. Ook de uitvaartceremonie brengt kosten met zich mee. Door alle wensen op een rijtje te zetten, is het mogelijk om een schatting te maken van de kosten. Op basis daarvan is het verzekerd bedrag vast te stellen en daarvoor is een uitvaartverzekering af te sluiten.

Een uitvaart kost tegenwoordig gemiddeld al snel 8.000 euro. In de toekomst stijgen deze kosten. Daarom is het ook belangrijk om daar alvast rekening mee te houden bij het afsluiten van een uitvaartzekering. Bijvoorbeeld door een hoger verzekerd te nemen om de uitvaart te verzekeren. Nadat de eigen wensen zijn bepaald, is het aan te raden om een vergelijking te maken.

 • Type uitvaartverzekering
 • Wensen voor de uitvaart
 • Kosten berekenen
 • Verzekerd bedrag bepalen

Vergelijking maken voor uitvaartverzekeringen afsluiten

De vergelijking tussen uitvaartverzekeringen is te maken op basis van de inhoud en premie. Bekijk daarom bij het maken van een vergelijking ook de voorwaarden van de uitvaartpolis. Een lage premie zegt niet altijd alles en is bovendien niet altijd de beste keuze. Bij het maken van de beste keuze komen meer aspecten kijken. Bijvoorbeeld als het gaat om de te verlenen service. Of dat het mogelijk is om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen.

Al dat soort punten zijn mee te nemen in het maken van een vergelijking. Dat geldt eveneens voor de looptijd van de uitvaartpolis of als het om de waardevastheid gaat. Stijgt de verzekerde waarde mee of blijft deze gelijk? Daarnaast is nog van belang om na te gaan of minderjarige kinderen bijvoorbeeld gratis meeverzekerd zijn. De mening van anderen is ook nog mee te nemen. Dat is ook mogelijk door uitvaartverzekeringen reviews na te lezen.

 • Inhoud polis
 • Voorwaarden
 • Premie
 • Service
 • Keuzevrijheid
 • Verzekerde waarde
 • Meeverzekeren kinderen
[table “1” not found /]

Hoe werkt het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Het is eenvoudig om na het maken van een vergelijking een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij de aanvraag is het nodig om de persoonlijke gegevens in te vullen. De vragenlijst wijst zich altijd vanzelf. Bijvoorbeeld met de vraag of u per maand, jaarlijks of in één keer de premie wenst te betalen. Er geldt vrijwel altijd een voorwaarde om een gezondheidsverklaring in te vullen.

In plaats van deze term spreekt men ook wel over een medische keuring. De gezondheidsverklaring bestaat doorgaans uit een vragenformulier. Hierop staan vragen die betrekking hebben op de gezondheid en medische situatie. De verzekeraar wil graag weten of er sprake is van een chronische aandoening. Of dat er sprake is van een ziekte of van lichamelijke of geestelijke beperkingen. Deze situaties vormen voor de verzekeraar mogelijk een risico. In specifieke situaties is er wellicht een verklaring van een arts nodig als de verzekeraar daarom verzoekt.

Meer nuttige info over uitvaartverzekeringen: Uitvaart zelf regelen, Begrafenis verzekering afsluiten, Uitvaartverzekering afsluiten, Kosten van begrafenis, Overlijdensrisicoverzekering, Kosten van een uitvaart, Tips afsluiten uitvaartverzekering, Dekking uitvaartverzekering, Uitvaartverzekering vergelijken

Bekende merken: Dela, Monuta en Ardanta

 

Overigens verschillen de vragenlijsten wel bij de uitvaartverzekeraars. Het is in elk geval belangrijk om wel eerlijk antwoord te geven op deze vragen. Na het invullen van alle gegevens is het mogelijk online de uitvaartverzekering af te sluiten. De uitvaartverzekeraar laat weten of de aanvrager geaccepteerd is voor de uitvaartverzekering. Bij acceptatie krijgt de verzekerde de polis toegezonden en ontstaat er een verplichting tot premiebetaling.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws