Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Een begrafenis of crematie kost geld en dat heeft niet iedereen achter de hand. Om nabestaanden niet op te zadelen met deze kosten, is er een praktische oplossing. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voorziet in een kostendekking voor de uitvaart. De verzekeraar betaalt dan na overlijden de kosten of een deel ervan.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Kapitaalverzekering of naturapolis

Er is een onderscheid te maken in uitvaartverzekeringen afsluiten als naturapolis of als kapitaalverzekering. In het laatste geval krijgen komt er na overlijden van de verzekerde een bedrag vrij. Daarmee zijn de uitvaartkosten te betalen. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de polisvoorwaarden, premie en verzekerde waarde.

Bij een naturaverzekering vergoedt de verzekeraar de diensten en goederen na overlijden van de verzekerde tot een bepaald bedrag. In aanvulling op deze opties is er voor uitvaartverzekeringen afsluiten nog een mogelijkheid. Dat betreft de koopsom uitvaartpolis, waarbij er in één keer een bedrag in wordt gelegd in plaats van periodieke premiebetaling.

Hier let u op bij een uitvaartverzekering afsluiten

Het is bij een uitvaartverzekering afsluiten belangrijk om op een aantal punten te letten. Bijvoorbeeld op het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. Weet u al wat uw uitvaart gaat kosten? Dat is na te gaan als de wensen voor de uitvaart bekend zijn. Aan elke dienst of product zijn kosten verbonden.

De begrafeniskist of crematiekist kent een variabele prijs net als vele andere producten. Denk maar aan de rouwauto´s of aan het plaatsen van een advertentie in een regionaal dagblad of landelijk dagblad. Ook de uitvaartceremonie brengt kosten met zich mee. Door alle wensen op een rijtje te zetten, is het mogelijk om een schatting te maken van de kosten. Op basis daarvan is het verzekerd bedrag vast te stellen en daarvoor is een uitvaartverzekering af te sluiten.

Een uitvaart kost tegenwoordig gemiddeld al snel 8.000 euro. In de toekomst stijgen deze kosten. Daarom is het ook belangrijk om daar alvast rekening mee te houden bij het afsluiten van een uitvaartzekering. Bijvoorbeeld door een hoger verzekerd te nemen om de uitvaart te verzekeren. Nadat de eigen wensen zijn bepaald, is het aan te raden om een vergelijking te maken.

 • Type uitvaartverzekering
 • Wensen voor de uitvaart
 • Kosten berekenen
 • Verzekerd bedrag bepalen

Vergelijking maken voor uitvaartverzekeringen afsluiten

De vergelijking tussen uitvaartverzekeringen is te maken op basis van de inhoud en premie. Bekijk daarom bij het maken van een vergelijking ook de voorwaarden van de uitvaartpolis. Een lage premie zegt niet altijd alles en is bovendien niet altijd de beste keuze. Bij het maken van de beste keuze komen meer aspecten kijken. Bijvoorbeeld als het gaat om de te verlenen service. Of dat het mogelijk is om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen.

Al dat soort punten zijn mee te nemen in het maken van een vergelijking. Dat geldt eveneens voor de looptijd van de uitvaartpolis of als het om de waardevastheid gaat. Stijgt de verzekerde waarde mee of blijft deze gelijk? Daarnaast is nog van belang om na te gaan of minderjarige kinderen bijvoorbeeld gratis meeverzekerd zijn. De mening van anderen is ook nog mee te nemen. Dat is ook mogelijk door uitvaartverzekeringen reviews na te lezen.

 • Inhoud polis
 • Voorwaarden
 • Premie
 • Service
 • Keuzevrijheid
 • Verzekerde waarde
 • Meeverzekeren kinderen

Hoe werkt het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Het is eenvoudig om na het maken van een vergelijking een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij de aanvraag is het nodig om de persoonlijke gegevens in te vullen. De vragenlijst wijst zich altijd vanzelf. Bijvoorbeeld met de vraag of u per maand, jaarlijks of in één keer de premie wenst te betalen. Er geldt vrijwel altijd een voorwaarde om een gezondheidsverklaring in te vullen.

In plaats van deze term spreekt men ook wel over een medische keuring. De gezondheidsverklaring bestaat doorgaans uit een vragenformulier. Hierop staan vragen die betrekking hebben op de gezondheid en medische situatie. De verzekeraar wil graag weten of er sprake is van een chronische aandoening. Of dat er sprake is van een ziekte of van lichamelijke of geestelijke beperkingen. Deze situaties vormen voor de verzekeraar mogelijk een risico. In specifieke situaties is er wellicht een verklaring van een arts nodig als de verzekeraar daarom verzoekt.

Overigens verschillen de vragenlijsten wel bij de uitvaartverzekeraars. Het is in elk geval belangrijk om wel eerlijk antwoord te geven op deze vragen. Na het invullen van alle gegevens is het mogelijk online de uitvaartverzekering af te sluiten. De uitvaartverzekeraar laat weten of de aanvrager geaccepteerd is voor de uitvaartverzekering. Bij acceptatie krijgt de verzekerde de polis toegezonden en ontstaat er een verplichting tot premiebetaling.

1

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Nee

Termijn Levenslang

V.a. €4,91 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

2

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €6,31 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

3

Verzekerd bedrag €6500

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

4

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €7,22 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

5

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken