Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Goedkope uitvaartverzekering

Een uitvaart kost altijd geld. Degene die geen geld achter de hand heeft voor deze kosten, heeft de optie een uitvaartverzekering goedkoop af te sluiten. Het hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn om voor de uitvaartkosten verzekerd te zijn.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om voordelig een uitvaart te organiseren. Dat scheelt dus ook weer in de kosten. Een uitvaartverzekering goedkoop afsluiten, heeft alleen even wat tijd en aandacht nodig. Dat komt omdat er nu eenmaal veel verschillende soorten polissen en verzekeraars actief zijn in deze markt.

Zo kies je een uitvaartverzekering voordelig uit

Het is allereerst belangrijk om zelf de wensen voor de eigen uitvaart duidelijk te hebben. Die wensen vormen namelijk de basis van de kosten die ermee gepaard gaan. Een uitvaart met alles erop en eraan kost aardig wat geld. Het is dus de kunst om een goedkope uitvaart te hebben, zodat een goedkope uitvaartverzekering voldoet. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte van de te betalen premie te letten. Er zijn dus meerdere manieren om een uitvaartpolis voordelig af te sluiten.

Zet de wensen voor de uitvaart maar eens op een rij en kijk wat de kosten voor deze diensten en producten zijn. Door bepaalde producten en diensten weg te strepen, vallen er ook kosten weg. Bijvoorbeeld de kosten van een advertentie in een landelijk dagblad. Of als dat wel gewenst is, houd dan rekening met het kleinste advertentieformaat. Is het ook nodig om meerdere volgauto´s te hebben of volstaat een rouwauto met de kist?

Een grafkist kost geld, maar een massief eikenhouten grafkist is nogal duur. Er zijn genoeg mogelijkheden om een voordeliger kist te kopen. Op basis van alle kosten voor de uitvaart is het eenvoudig om het verzekerd bedrag vast te stellen. Dat bedrag is vervolgens het uitgangspunt om de opties van goedkope uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken.

  • Wensen voor uitvaart vaststellen
  • Kosten per dienst en product bekijken
  • Verzekerd bedrag op basis van uitvaartkosten
  • Goedkope uitvaartverzekeringen vergelijken

Keuze uit verschillende polissen

Het is ook nog even handig om te bepalen naar welk type polis de voorkeur uitgaat. Bijvoorbeeld naar een kapitaaluitvaartverzekering of naar een natura-uitvaartpolis. In het laatste geval zijn de afname van diensten en producten gedekt. In het eerste geval krijgen de nabestaanden na overlijden van de verzekerde geld. Daarmee zijn dan zelf diensten en producten af te nemen.

Indexatie van verzekerd bedrag

Een uitvaart loopt tegenwoord al in de duizenden euro´s. Het gemiddelde bedrag komt bijvoorbeeld uit op 8.000 euro. Een crematie is dan nog wel net wat goedkoper dan een begrafenis. Dat heeft met de grafrechten te maken. Het verzekerd bedrag is bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering nu bij overlijden dan voldoende. Dat is het in de verre toekomst niet meer. Daarom is het verstandig of het wenselijk is om een uitvaartpolis voordelig af te sluiten met indexatie. Dat betekent dat het verzekerd bedrag als het ware meestijgt met de kosten. Let wel goed op de voorwaarden, want een indexatie betekent doorgaans ook een stijging van de premie.

Premie en looptijd premiebetaling

Er zijn nog meer opties om uitvaartverzekeringen goedkoop af te sluiten. Dat is bijvoorbeeld mogelijk door op de premiehoogte te letten en op de looptijd. Uiteindelijk bepaalt de premie en de looptijd of er echt sprake is van een goedkope uitvaartverzekering. Om de uitvaartpolis op dit moment goedkoop te maken, is het handig om voor een langere looptijd te kiezen. Dat beperkt de maandlasten, omdat de premie in dat geval lager uitvalt. Bij een jaarbetaling van de premie geven de verzekeraars doorgaans een korting. Het is ook mogelijk om in één keer een koopsom te voldoen om helemaal van de premiebetaling af te zijn. Vergelijk de verschillende mogelijkheden daarom ook als het gaat om premie, korting op jaarbetaling en kosten koopsom.

Simpele vergelijking uitvaartverzekering goedkoop afsluiten

Er is een manier om gewoon heel simpel te vergelijken als het gaat om uitvaartverzekeringen goedkoop afsluiten. Dat is door een overzicht te bekijken met daarin de dekking en de maandelijkse premie. Dat geeft meteen al een goed inzicht in de totale kosten. Er zijn natuurlijk wel een aantal factoren die mede de premiehoogte bepalen. Bijvoorbeeld de leeftijd, looptijd, dekking en overige voorwaarden, zoals indexatie.

Het is voor jongeren goedkoper om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij oudere mensen is het zo dat het risico op overlijden toeneemt. Daarom is de premie voor deze groep ook hoger. Het loont in alle gevallen om een simpele of een uitgebreide vergelijking te maken om een uitvaartverzekering voordelig af te sluiten.

1

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Nee

Termijn Levenslang

V.a. €4,91 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

2

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €6,31 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

3

Verzekerd bedrag €6500

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

4

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €7,22 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

5

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken