Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Goedkope uitvaartverzekering

Een uitvaart kost altijd geld. Degene die geen geld achter de hand heeft voor deze kosten, heeft de optie een uitvaartverzekering goedkoop af te sluiten. Het hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn om voor de uitvaartkosten verzekerd te zijn.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,41 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €9,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €13,84 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om voordelig een uitvaart te organiseren. Dat scheelt dus ook weer in de kosten. Een uitvaartverzekering goedkoop afsluiten, heeft alleen even wat tijd en aandacht nodig. Dat komt omdat er nu eenmaal veel verschillende soorten polissen en verzekeraars actief zijn in deze markt.

Zo kies je een uitvaartverzekering voordelig uit

Het is allereerst belangrijk om zelf de wensen voor de eigen uitvaart duidelijk te hebben. Die wensen vormen namelijk de basis van de kosten die ermee gepaard gaan. Een uitvaart met alles erop en eraan kost aardig wat geld. Het is dus de kunst om een goedkope uitvaart te hebben, zodat een goedkope uitvaartverzekering voldoet. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte van de te betalen premie te letten. Er zijn dus meerdere manieren om een uitvaartpolis voordelig af te sluiten.

Zet de wensen voor de uitvaart maar eens op een rij en kijk wat de kosten voor deze diensten en producten zijn. Door bepaalde producten en diensten weg te strepen, vallen er ook kosten weg. Bijvoorbeeld de kosten van een advertentie in een landelijk dagblad. Of als dat wel gewenst is, houd dan rekening met het kleinste advertentieformaat. Is het ook nodig om meerdere volgauto´s te hebben of volstaat een rouwauto met de kist?

Een grafkist kost geld, maar een massief eikenhouten grafkist is nogal duur. Er zijn genoeg mogelijkheden om een voordeliger kist te kopen. Op basis van alle kosten voor de uitvaart is het eenvoudig om het verzekerd bedrag vast te stellen. Dat bedrag is vervolgens het uitgangspunt om de opties van goedkope uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken.

 • Wensen voor uitvaart vaststellen
 • Kosten per dienst en product bekijken
 • Verzekerd bedrag op basis van uitvaartkosten
 • Goedkope uitvaartverzekeringen vergelijken

Keuze uit verschillende polissen

Het is ook nog even handig om te bepalen naar welk type polis de voorkeur uitgaat. Bijvoorbeeld naar een kapitaaluitvaartverzekering of naar een natura-uitvaartpolis. In het laatste geval zijn de afname van diensten en producten gedekt. In het eerste geval krijgen de nabestaanden na overlijden van de verzekerde geld. Daarmee zijn dan zelf diensten en producten af te nemen.

Indexatie van verzekerd bedrag

Een uitvaart loopt tegenwoord al in de duizenden euro´s. Het gemiddelde bedrag komt bijvoorbeeld uit op 8.000 euro. Een crematie is dan nog wel net wat goedkoper dan een begrafenis. Dat heeft met de grafrechten te maken. Het verzekerd bedrag is bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering nu bij overlijden dan voldoende. Dat is het in de verre toekomst niet meer. Daarom is het verstandig of het wenselijk is om een uitvaartpolis voordelig af te sluiten met indexatie. Dat betekent dat het verzekerd bedrag als het ware meestijgt met de kosten. Let wel goed op de voorwaarden, want een indexatie betekent doorgaans ook een stijging van de premie.

Premie en looptijd premiebetaling

Er zijn nog meer opties om uitvaartverzekeringen goedkoop af te sluiten. Dat is bijvoorbeeld mogelijk door op de premiehoogte te letten en op de looptijd. Uiteindelijk bepaalt de premie en de looptijd of er echt sprake is van een goedkope uitvaartverzekering. Om de uitvaartpolis op dit moment goedkoop te maken, is het handig om voor een langere looptijd te kiezen. Dat beperkt de maandlasten, omdat de premie in dat geval lager uitvalt. Bij een jaarbetaling van de premie geven de verzekeraars doorgaans een korting. Het is ook mogelijk om in één keer een koopsom te voldoen om helemaal van de premiebetaling af te zijn. Vergelijk de verschillende mogelijkheden daarom ook als het gaat om premie, korting op jaarbetaling en kosten koopsom.

Simpele vergelijking uitvaartverzekering goedkoop afsluiten

Er is een manier om gewoon heel simpel te vergelijken als het gaat om uitvaartverzekeringen goedkoop afsluiten. Dat is door een overzicht te bekijken met daarin de dekking en de maandelijkse premie. Dat geeft meteen al een goed inzicht in de totale kosten. Er zijn natuurlijk wel een aantal factoren die mede de premiehoogte bepalen. Bijvoorbeeld de leeftijd, looptijd, dekking en overige voorwaarden, zoals indexatie.

Het is voor jongeren goedkoper om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij oudere mensen is het zo dat het risico op overlijden toeneemt. Daarom is de premie voor deze groep ook hoger. Het loont in alle gevallen om een simpele of een uitgebreide vergelijking te maken om een uitvaartverzekering voordelig af te sluiten.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws