Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Leegruimen woning en bestemming huisdieren

Wanneer een overledene op zichzelf woonde, moet de woning op een gegeven moment leeggehaald worden. Is er nog niet bepaald wat er met de erfenis gebeurt, dan moet hier zorgvuldig mee omgegaan worden, om misverstanden te voorkomen. Had de overledene huisdieren, dan moeten ook deze een bestemming krijgen.

Vind een uitvaartverzekering

Nalatenschap opslaan

Wanneer de woning van een overledene wordt leeggeruimd, moet er zeer zorgvuldig worden omgegaan met de bezittingen. Zeker wanneer de erfenis wordt verworpen of beneficiair wordt geaccepteerd, is het van groot belang om hierover geen misverstanden te laten bestaan. Wanneer bezittingen mee naar huis worden genomen, wordt dit namelijk gezien als zuivere acceptatie van de erfenis door de erfgenamen, terwijl dit misschien niet de bedoeling was.

Wordt de erfenis beneficiair geaccepteerd, verworpen, of is nog niet duidelijk wat ermee gebeurt, dan is het verstandig om het nalatenschap elders op te slaan. Huur bijvoorbeeld opslagruimte waar de bezittingen tijdelijk opgeslagen kunnen worden. Neem hierin geen risico’s, want zelfs het meenemen van een enkel sieraad kan gezien worden als zuivere acceptatie van de erfenis. Wijs eventueel een executeur aan die de opslag op zich neemt. Het is verstandig een executeur aan te wijzen die niet ook erfgenaam is.

Spullen weggooien

Bij het leegruimen van de woning van een overledene blijft vaak ook veel afval over. Zeker wanneer de erfenis al zuiver geaccepteerd is, zullen er spullen overblijven waar geen van de erfgenamen een doel voor hebben. Het is echter verstandig om spullen niet zo maar weg te gooien. Ga zorgvuldig na of de spullen geen doel hebben en of er nabestaanden zijn die er waarde in zien. Bezittingen van een overledene kunnen veel emotionele waarde dragen voor anderen.

Huisdieren van overledene

Huisdieren van de overledene vallen in principe onder de bezittingen en worden dus geërfd door de erfgenamen. Helaas leert de praktijk dat veel mensen voor hun overlijden niet hebben nagedacht over de bestemming van hun huisdieren. Het kan zijn dat de nabestaanden de huisdieren niet willen. Is dit het geval, dan gaan de huisdieren naar een asiel. Het is daarom verstandig na te denken over de bestemming van de huisdieren en dit eventueel op te nemen in een testament of codicil.

Vind een uitvaartverzekering

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken