Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Gepubliceerd op 3 november 2017 in Blog.

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta.

Ondanks dat veruit de meeste ondervraagden (70 procent) de uitvaartwensen niet heeft vastgelegd bestaat wel een duidelijk beeld over hoe de uitvaart er uit moet komen te zien. Een opvallend hoog percentage geeft aan dat de uitvaart een ‘feestje’ mag worden, waarbij de mannen vaker voor een feestje kiezen (54%) dan vrouwen (45%).

De meerderheid van de Nederlanders kiest voor crematie, waarbij traditionele begrafenissen steeds minder plaatsvinden. Eén op de twintig Nederlanders kiest ervoor het lichaam beschikbaar te stellen aan de wetenschap. Opvallend is dat de jongere generatie weer meer neigt naar begraven in plaats van cremeren. Vooral ouderen kiezen voor een crematie (72 procent) terwijl slechts 40 procent van de jongeren aangeeft voor een crematie te kiezen.

Vrienden niet op begrafenis

Terug naar overzicht