Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Verloren gewaande verzekeringen boven tafel

Gepubliceerd op 18 juni 2015 in Nieuws.

Als een dierbare is overleden weten nabestaanden niet altijd of er in het verleden een uitvaartverzekering is afgesloten. Het kan bijvoorbeeld al heel lang geleden zijn dat er een uitvaartpolis is afgesloten, waarvan de looptijd als is verlopen en nooit meer premie voor hoeft te worden betaald.

Het kan zeker de moeite lonen om daar onderzoek naar te doen. Een dochter heeft bijvoorbeeld dankzij de daadkracht van een uitvaartverzorgster alsnog een beroep kunnen doen op de uitvaartverzekering van haar ouders. In het verleden hadden de ouders hun wensen voor de uitvaart vastgelegd bij Monuta.

De wensen werden op een wensenformulier vermeld en daar stond ook het polisnummer op van de uitvaartverzekeringen. Er bleek echter nooit een beroep te zijn gedaan op de polissen. De betreffende uitvaartverzorger kwam echter documenten tegen in de archieven en besloot actie te ondernemen.
De polissen bleken al enorm oud te zijn en de dochter stond als contactpersoon vermeld op het wensenformulier. De uitvaartverzorgster heeft daarop veel verschillende acties ondernomen, variërend van het zoeken via internet tot het benaderen van een makelaar. Na enig zoekwerk heeft de makelaar een telefoonnummer kunnen achterhalen en werd contact gelegd met de dochter. Vervolgens kon er alsnog aanspraak gemaakt worden op de uitvaartverzekeringen van de ouders.
De dochter zelf was zeer verrast om gebeld te worden en temeer omdat zij niet op de hoogte was van het bestaan van de uitvaartverzekeringen. Binnen enkele dagen werd het geld ontvangen en de dochter prijst dan ook de snelle afhandeling.

Terug naar overzicht