Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Uw uitvaart kan goedkoper!

Gepubliceerd op 30 augustus 2017 in Blog.

Een standaard uitvaart in Nederland is niet goedkoop. Je betaalt al snel een bedrag tussen de € 6.000,- en € 10.000,- voor een gewone begrafenis. Een crematie is over het algemeen wat goedkoper. Toch is een dure uitvaart vaak helemaal niet nodig. Torenhoge rekeningen of onvrede over de hoogte van een uitvaartfactuur behoren vanaf nu tot de verleden tijd. Hoe zorg je ervoor dat een uitvaart goedkoper uitvalt en hoe voorkom je dat je teveel verzekeringspremie betaalt aan je verzekeraar?

Het kan voor veel minder

Iemand begraven of cremeren is een emotionele gebeurtenis en mensen denken tijdens zo’n emotionele achtbaan vaak niet na over de kosten. Iedereen gunt een overleden dierbare een mooi afscheid. Toch schrikken veel nabestaanden als ze achteraf de nota krijgen toegestuurd. Deze valt vaak hoger uit dan vooraf werd gedacht. Als iemand voldoende was verzekerd, wordt de nota betaald vanuit de uitvaartverzekering. Mocht iemand onvoldoende kapitaal hebben meeverzekerd, dan betekent dit dat nabestaanden de nota veelal betalen. Dit is natuurlijk geen prettig idee. Toch kun je zelf al de nodige stappen ondernemen om dit te voorkomen.

Vraag offertes op

Nabestaanden vragen niet zo snel offertes op bij diverse uitvaartondernemers. Ze kiezen vaak voor een vertrouwde uitvaartondernemer. Dit is begrijpelijk, maar kost ook geld. Het aanvragen van offertes helpt bij het besparen op de kosten voor een uitvaart. Stel dat de wensen van jou als verzekerde bekend zijn, dan is het veel gemakkelijker om bijvoorbeeld een bepaalde kist uit te zoeken en die doelgericht te vergelijken op prijs. Uiteraard kun je ook voor je overlijden al een offerte opvragen bij een uitvaartondernemer.

Kies voor een budget uitvaart

Een budget uitvaart klinkt goedkoop (dat is het natuurlijk ook!), maar gunt nabestaanden een net zo mooi afscheid als bij een reguliere uitvaart. Je bespaart bijvoorbeeld al snel op een lijkwagen of volgauto’s. Wettelijk gezien mag je een overledene namelijk zelf naar zijn of haar laatste rustplaats brengen. Bovendien hoef je niet altijd koffie, thee of wijn te drinken in de aula van een begraafplaats of crematorium. Waarom zou je dit niet gewoon achter thuis of in een andere vertrouwde omgeving doen?

Hoe is jouw uitvaartverzekering?

Het kan nooit kwaad om je uitvaartverzekering eens kritisch onder de loep te nemen. Misschien betaal je al jarenlang een te hoge verzekeringspremie. Dit is soms helemaal niet nodig. Het loont daarom om je verzekering eens te vergelijken met andere uitvaartverzekeringen. Bovendien is het verstandig om alleen te verzekeren wat je echt nodig hebt. Heb je voldoende spaargeld op je spaarrekening? Dan is een uitvaartverzekering uiteraard niet nodig.

Terug naar overzicht