Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartpolis wordt vaker online afgesloten

Gepubliceerd op 25 maart 2015 in Nieuws.

Consumenten maken steeds vaker de keuze om een uitvaartverzekering online af te sluiten. In het verleden koos nog maar zestien procent ervoor om een uitvaartpolis online af te sluiten, maar nu blijkt ongeveer veertig procent van de consumenten al de keuze te maken om online de uitvaart te verzekeren.

Het is dan ook heel gemakkelijk om online een polis voor de uitvaart af te sluiten en de verzekeraars komen daaraan tegemoet door begrijpelijke informatie op de website aan te bieden.

 

Zelf online polis afsluiten
In het verleden was het nog heel gewoon om advies in te winnen bij een assurantieadviseur die vervolgens de taak op zich nam om namens de consument een uitvaartverzekering bij een verzekeraar af te sluiten.

Die tijd is echter voorbij met de mogelijkheden die internet tegenwoordig te bieden heeft. Consumenten hebben zelf alle keuze uit het aanbod met uitvaartverzekeraars en kunnen bovendien ook nog eens de opties op een simpele manier met elkaar vergelijken. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de uitgebreide informatie, vergelijkingssites en door de optie om online de premie te berekenen en zelf online een uitvaartpolis af te sluiten.

Overigens geldt dat de consumenten in het verleden niet eens op de hoogte waren van de wijze waarop de assurantiepersoon geld verdiende. Een deel van de consumenten is in de veronderstelling geweest dat het advies altijd gratis zou zijn en een ander deel dacht weer dat er wel een beloning aan was verbonden. Er geldt tegenwoordig in ieder geval een provisieverbod voor assurantiepersonen die verzekeringen namens consumenten afsluiten.

Terug naar overzicht