Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Je uitvaart verzorgd door een robot?

Gepubliceerd op 23 augustus 2017 in Blog.

Alleen Japanners kunnen dit bedenken: een robot als priester bij een uitvaart. In het land van de rijzende zon wordt de robot Pepper van Softbank ingezet om een mooi woordje te doen bij een uitvaart en de ceremonie te begeleiden, inclusief live-streaming.

Robots die taken vervullen in Japan is al een normaal onderdeel van het dagelijks leven. Zo zijn er robots die ouderen gezelschap houden, entertainment bieden en zelfs robots die zijn gemaakt om seksuele verlangens te vervullen.

robot priester

Het zijn echter de Duitsers die de basis hebben gelegd voor de priester-bot. De Duitse bot BlessU-2, gemaakt ter ere van 500 jaar Protestantse reformatie, zegent je in 5 talen. Terwijl de Duitse bot voornamelijk bedoeld was om controverse aan te wakkeren en een discussie aan te jagen menen de Japanners het serieus.

De Japanse Boeddhistische bot zingt soetra’s terwijl hij een ritme op een trommel speelt. Zo ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je dit uit laat voeren door een menselijke variant van een Boeddhistisch priester is de gedachte.

Terug naar overzicht