Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Meerderheid mensen in Nederland heeft uitvaartpolis

Gepubliceerd op 18 juni 2015 in Nieuws.

Ongeveer 70 procent van de mensen in Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten, waarvan ongeveer een kwart niet op de hoogte is van het soort polis dat is afgesloten. Dat is uit een onderzoek gebleken, waaraan ruim duizend mensen in Nederland hebben meegedaan. Meer dan 30 procent heeft een natura verzekering en bijna 30 procent heeft een kapitaalverzekering. Dan is er nog een kleine minderheid van 13 procent die een gecombineerde uitvaartverzekering heeft afgesloten.

De deelnemers aan het onderzoek die geen polis hebben voor het verzorgen van de uitvaart hebben daar doorgaans bewust voor gekozen. Een reden daarvoor kan zijn dat er genoeg geld achter de hand is om een uitvaart te bekostigen.[/vc_column_text]

Met betrekking tot de kosten van een uitvaart denken de deelnemers dat een uitvaart bijna 6.000 euro kost en een doodskist ruim 12.000 euro. De Consumentenbond heeft eerder al een onderzoek gedaan naar de kosten van de uitvaart en daaruit kwam naar voren dat een gemiddelde uitvaart ongeveer 7.000 euro zal kosten. Bij de aanschaf van een grafkist zal er rekening moeten worden gehouden met bedragen die tussen 500 en 920 euro zijn gelegen.
Verder heeft het onderzoek nog een opvallend resultaat opgeleverd en dat is dat de kosten van een uitvaart per regio kunnen variëren. In de provincie Noord-Brabant zijn de dragers van een kist bijvoorbeeld veel goedkoper dan de kistdragers in Gelderland, waar twee keer zoveel moet worden betaald. Andere kosten die grote verschillen laten zien, zijn de kosten voor twee kopjes koffie met een plakje cake die in Noord-Brabant 7 euro kosten. Dat is vijf keer zoveel als in de provincie Zuid-Holland waar twee kopjes koffie en cake 1,25 euro kosten.

Terug naar overzicht