Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Goedkope begrafenisverzekering

Wilt u goed verzekerd zijn voor uw begrafenis, maar wel zo goedkoop mogelijk? Een begrafenisverzekering goedkoop afsluiten voor een begrafenis is zeker een optie. Het belangrijkste punt is om op de kosten van de begrafenis te letten. Een zo goedkoop mogelijke begrafenis is namelijk voordelig te verzekeren. U heeft zelf in de hand wat de kosten van de uitvaart bedragen. Bijvoorbeeld door bepaalde zaken niet te verzekeren of door altijd de goedkoopste optie te kiezen. Grafkisten zijn bijvoorbeeld in lage en in hoge prijsklassen verkrijgbaar. Zo zijn er nog veel meer kosten die een variabel karakter hebben en waar dus winst te halen valt.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,41 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €9,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €13,84 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Goedkope begrafeniskosten voor voordelige begrafenisverzekering

Het is nu eenmaal zo dat de wensen voor de begrafenis bepalen wat de kosten zijn. De keuze begint al bij een simpele grafkist. De standaarduitvoering is het goedkoopst. Hoeveel mensen verwacht u dat er naar de begrafenis komen? Wilt u een rouwadvertentie in de krant en rouwkaarten versturen. Aan elke dienst of product zijn kosten verbonden. Een begrafenisverzekering goedkoop maken, kan door uw wensen te beperken. Bijvoorbeeld door niet voor een rouwadvertentie te kiezen in een landelijke dagblad.

Ook het weglaten van volgauto´s maakt de begrafenispolis voordeliger. Dat geldt eveneens voor de koffietafel na afloop van de begrafenis. Het gebruik van de aula en condoleanceruimte kost eveneens geld. Dat zijn allemaal kosten die het mogelijk maken om op te besparen en zo voordelig mogelijk een begrafenisverzekering te nemen. Een goedkope polis is gekoppeld aan een lage premie. Een lage premie komt voort uit een laag verzekerd bedrag en dus uit het basic houden van de uitvaart. Er zijn overigens nog meer opties om extra voordelig uit te zijn.

Naturapolis of kapitaalpolis?

Een begrafenisverzekering in de vorm van een naturapolis lijkt op het eerste gezicht vaak goedkoper. Dat komt omdat diensten en producten vooraf al zijn samengesteld. Bovendien is de keuzevrijheid voor de afname van diensten en producten beperkt. Bij een kapitaalpolis is er wel alle vrijheid om een uitvaartondernemer in te schakelen. Of om producten af te nemen. Bij een naturapolis is het vooral van belang om vooraf al bepaalde keuzes te maken. Na het overlijden van de verzekerde is er sprake van bepaalde diensten of producten. Mochten er nog andere wensen zijn dan kost dat de nabestaanden geld. Bij veranderende wensen of nabestaanden die voor extra diensten kiezen, nemen de kosten wel toe. In de basis is een naturapolis echter wel voordeliger. Het is altijd mogelijk om op basis van dezelfde wensen de premie voor beiden te berekenen. Dan is het verschil meteen duidelijk.

Goedkope premie berekenen

De premie van een begrafenisverzekering goedkoop berekenen, is mogelijk door met beperkte kosten rekening te houden. De verzekeraars bieden de mogelijkheid om de premie te berekenen rekening houdend met de wensen. Daarom is het ook nodig om meerdere vragen te beantwoorden of om keuzes te maken tussen opties. Bijvoorbeeld of er wensen zijn ten aanzien van het aantal volgauto´s of met de invulling van de koffietafel. Door deze voorkeuren aan te geven, volgt een overzicht van kosten en bijbehorende premie. Door bij meerdere verzekeraars de premie te berekenen, is een vergelijking maken mogelijk.

Vergelijk de premies bij meerdere aanbieders

De premies zijn simpel te vergelijken. Het is wel alleen belangrijk om ook op de looptijd te letten. Op het hoog is een lage premie heel aantrekkelijk. Als ergens anders de premie net wat hoger ligt, lijkt die duurder. Het is alleen de vraag of dat zo is. De looptijd is namelijk een punt dat meetelt voor de premiehoogte. Een looptijd van 30 jaar laat een lage maandelijkse premie zien. Een looptijd van 10 jaar zorgt al snel voor een hoge premie per maand. Daarom moet de premie altijd in verhouding tot de looptijd worden bekeken. Dat is dus belangrijk om te weten bij het maken van een vergelijking.

Begrafenisverzekering goedkoop online afsluiten

Het is om voordelig uit te zijn altijd aan te raden om een begrafenisverzekering goedkoop online af te sluiten. Er zijn dan geen advieskosten van toepassing. Bovendien is het heel gemakkelijk om een begrafenisverzekering voordelig online af te sluiten. Na de premieberekening is het direct mogelijk om daarvoor een aanvraag bij de verzekeraar in te dienen. De verzekeraar beoordeelt de aanvraag en kijkt daarbij ook naar de gezondheidsverklaring. Als alles in orde is bevonden, krijgt de verzekerde de begrafenispolis toegezonden. Er moet vanaf dat moment uiteraard premie worden betaald. Dat is naar keuze mogelijk per maand of eenmaal per jaar met een eventuele korting.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws