Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Beste uitvaartverzekering

Het gaat bij de beste uitvaartverzekering om wat de beste polis is in uw situatie. Er bestaat in zijn algemeenheid dus niet slechts één beste uitvaartverzekering. Daar zijn de persoonlijke wensen en individuele budgetten nu eenmaal veel te verschillend voor.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,41 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €9,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €13,84 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Het is prima dat de Consumentenbond ieder jaar een onderzoek uitvoert naar de beste uitvaartpolissen. Het is echter niet slim om daar zonder verdere verdieping op af te gaan. Het kan maar zo zijn dat het in uw situatie net even anders is. Bijvoorbeeld dat er een andere polis bij een andere uitvaartverzekeraar als beste uit de bus komt. Daarom geven wij u hier graag wat aandachtspunten mee om op te letten bij het maken van een keuze.

Eerste keuze: naturapolis of kapitaalverzekering

Om bij de beste uitvaartverzekering uit te komen voor u persoonlijk is de eerste keuze al belangrijk. Wilt u bijvoorbeeld dat de nabestaanden een geldbedrag ontvangen na uw overlijden? Daarmee zijn naar eigen inzicht diensten en producten in te kopen. Of wilt u liever een naturapolis, waarbij er geen geld tot uitkering komt? In dat geval vergoedt de verzekeraar rechtstreeks de diensten en producten. Overigens is een combinatie ook mogelijk net als een koopsompolis. U betaalt dan ineens een bedrag voor de uitvaartpolis en heeft dan verder geen premieverplichting. De keuzevrijheid voor een naturapolis is beperkt en bij een kapitaalverzekering is dat niet het geval.

Tweede keuze: hoogte van het verzekerd bedrag

De hoogte van het verzekerd bedrag is belangrijk om invulling te geven aan de uitvaartwensen. Een hoger verzekerd bedrag betekent dat er meer mogelijkheden zijn voor een uitgebreide uitvaart. Ook is het de vraag of er een voorkeur bestaat voor een crematie of een begrafenis. De beste begrafenisverzekering onderscheidt zich dan overigens weer. Er is een keuze te maken voor de beste uitvaartverzekering in een algemeen of particulier graf.

Een particulier graf brengt meer kosten met zich mee. Dan is het belangrijk om het verzekerd bedrag daarop af te stemmen. Een rouwadvertentie in een landelijk dagblad is aanzienlijk duurder in vergelijking met een online advertentie. Of met een advertentie in een regionaal blad. Wilt u een luxe kist met of zonder persoonlijke bedrukking of gewoon een standaardkist? Het is aan te raden om met al deze wensen rekening te houden. Dan zijn de uitvaartkosten duidelijk en is het verzekerd bedrag daar op af te stemmen. Let ook op of er sprake is van het indexeren van het verzekerd bedrag.

Hoe zit het met de service van de uitvaartverzekeraar?

Het soort polis en de dekking met het verzekerd bedrag zijn uiteraard belangrijk om de beste uitvaartverzekering te kiezen. Daarnaast is er nog een aandachtspunt en dat is de service die de verzekeraar biedt. Zijn de klanten tevreden over de uitvaartverzekeraar? Daar is achter te komen door reviews te lezen. Het is prettig als er sprake is van een persoonlijke gerichte service. Niet alleen tijdens het afsluiten van de polis, maar uiteraard ook gedurende de looptijd en het overlijden van de verzekerde.

Overige belangrijke aspecten voor de beste uitvaartverzekering

Zijn er verschillende mogelijkheden om de premie te betalen? Bijvoorbeeld per maand of per jaar en is er misschien een korting op het betalen van de jaarpremie ineens? Dit zijn kleine aspecten maar wegen wel mee om een keuze te maken. Kijk ook of kinderen gratis meeverzekerd te zijn op de polis van ouders. Of tot welke leeftijd het mogelijk is om de uitvaart te verzekeren. Dat is boven een bepaalde leeftijd vaak alleen nog een optie door voor een koopsompolis te kiezen.

Beste uitvaartverzekering afsluiten

Na met alle bovenstaande punten rekening te hebben gehouden, komt u bij de beste uitvaartverzekering uit. Uiteraard wel nadat u nog een vergelijking heeft gemaakt tussen de verzekeraars op basis van de premie. U hoeft namelijk niet meer te betalen dan nodig is om goed verzekerd te zijn voor de uitvaartkosten. Het afsluiten van de beste uitvaartverzekering is direct online te regelen. Dat is mogelijk door eerst uw persoonlijke gegevens en voorkeuren aan te geven.

Op basis daarvan komt er een premieberekening tot stand. De premie en het verzekerd bedrag zijn dan duidelijk of de dekking in natura als u daarvoor kiest. De verzekeraar wil wel graag inzicht in uw gezondheidssituatie. Daarom krijgt u een aantal vragen die daaraan gerelateerd zijn. U krijgt vervolgens de mogelijkheid om de beste uitvaartverzekering online af te sluiten. De uitvaartverzekeraar neemt uw aanvraag in behandeling en bij akkoord krijgt u de polis toegezonden. De premie wordt geïnd, zoals u dat heeft aangegeven op het aanvraagformulier. Bijvoorbeeld maandelijks.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws