Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Gepubliceerd op 20 maart 2019 in Blog.

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker gebleken dat 25% van de uitvaartverzekeringen via een intermediair geschiedt. De klantentevredenheid is onderzocht, waarbij Monuta als beste uit de bus is gekomen. Monuta heeft een rapportcijfer van een 8 gekregen en is daarmee op de eerste plaats geëindigd. Er is voor Yarden en Ardanta met een cijfer van 7,9 sprake van een gedeelde tweede plaats.

Hoge score voor Monuta

Monuta heeft een hoge score met een 8 en daarbij zijn er vijf deelgebieden beoordeeld door de deelnemers aan het onderzoek. Yarden is overigens een plek gestegen ook al staat Ardanta daar eveneens. Klaverblad en DELA volgen uiteraard na deze drie verzekeraars. De tevredenheid is onder meer gestegen als het gaat om de administratieve processen bij de online ondersteuning. Dit onderdeel is overigens bij alle uitvaartverzekeraars volgens de onderzoekdeelnemers prima in orde. Het administratief proces is een onderdeel net als de binnendienst, buitendienst, digitale ondersteuning en productaanbod. Yarden is een uitvaartverzekeraar die eruit springt met het productaanbod. Er is namelijk sprake van waardering voor het vernieuwde aanbod met uitvaartverzekeringsproducten.

Monuta wederom beste uitvaartverzekeraar

Het is wel opvallend dat Monuta al voor de vierde keer tot beste uitvaartverzekeraar is uitgeroepen door de intermediairs. Overigens is het voor consumenten een uitvaartverzekeraar waar eenvoudig online een uitvaartverzekering is af te sluiten. Dat geldt eveneens voor Yarden, Ardanta, Klaverblad en DELA. Alle informatie die nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten, is online voorhanden. In principe is er dan ook geen tussenpersoon meer nodig voor de consumenten om een polis te kiezen. Toch zijn er nog altijd consumenten die wel de voorkeur geven aan het inschakelen van een tussenpersoon. Indien deze consumenten de moeite nemen om de website van de uitvaartverzekeraars te bezoeken, is al snel een conclusie te trekken. Het is net zo gemakkelijk om online een keuze te maken dan om in gesprek te gaan met een tussenpersoon. Of zelfs nog gemakkelijker. Bovendien zijn er geen advieskosten voor het online afsluiten van een uitvaartpolis.

Uitvaartverzekering online afsluiten

Iedereen heeft de mogelijkheid om online een uitvaartverzekering af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar naar keuze. Men hoeft alleen maar even de moeite te nemen om te kijken bij Monuta en Yarden of bij DELA en Ardanta. Dan is snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn en is de premie direct online te berekenen. Het is in elk geval handig om vooraf al een duidelijk beeld te hebben van de wensen voor de uitvaart. Op basis daarvan is het namelijk mogelijk een bedrag vast te stellen dat nodig is om de uitvaart te bekostigen. De premie is vervolgens weer afhankelijk van het gewenste bedrag voor de kapitaalverzekering. Elke uitvaartverzekeraar biedt uitgebreide informatie als ondersteuning om de beste keuze te maken.

Terug naar overzicht