Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Yarden voert nieuwe campagne met Ali B

Gepubliceerd op 2 maart 2017 in Nieuws.

Uitvaartorganisatie Yarden heeft een nieuwe campagne gelanceerd met een hoofdrol voor Ali B. De campagne is inmiddels al meerdere malen op televisie geweest in de vorm van een reclamespot. De uitvaartverzekeraar vindt het belangrijk dat de dood en het afscheid nemen bespreekbaar wordt.

Dat is het ene doel van de campagne, maar er is nog een doel. Dat is namelijk om mensen bewust te maken van de mogelijkheid om de laatste wensen vast te leggen. Ali B is in de reclamecampagne de opvolger van Adelheid Roosen die haar persoonlijke verhaal in een vorige campagne heeft belicht. Het stokje is nu aan een andere televisiepersoonlijkheid overgedragen. Daarmee wordt weer een brede doelgroep aangesproken.

Afscheid nemen

Yarden vindt het belangrijk dat iedereen zich van het afscheid nemen bewust wordt dat voor iedereen ooit in het leven komt. In de nieuwe campagne wordt het doel kracht bijgezet doordat er een persoonlijk en authentiek verhaal wordt verteld. Ali heeft namelijk in het leven zelf ervaren dat het belangrijk is om de wensen te kennen van een dierbare, zodat er aan de hand van deze wensen afscheid kan worden genomen. Afscheid nemen nadat een dierbare is overleden is voor iedereen anders. Het kan daarbij helpen als er sprake is van het recht doen aan de laatste wensen van de dierbare die is overleden. Dat is van belang voor de verwerking van het verlies.

Er is door Yarden veel onderzoek gedaan en bovendien kan er uit eigen ervaringen worden geput. Daaruit is gebleken dat er nog altijd veel mensen zijn die niet weten hoe een dierbare de uitvaart geregeld wil hebben. Het is zelfs zo dat veel mensen niet eens bij de eigen uitvaart stilstaan, zodat het voor dierbaren helemaal onmogelijk is om te weten wat gewenst wordt. Nabestaanden maken na het overlijden van een dierbare al een zware tijd door en moeten veel regelen. Als de uitvaartwensen dan bekend zijn, valt daarmee al een deel van de last weg. Het is dan ook zeker aan te raden dat mensen over de dood praten en daarbij aan dierbare laten weten wat de wensen zijn. Deze wensen kunnen bovendien worden vastgelegd.

 

Persoonlijke verhaal

Het persoonlijke verhaal dat door Ali B wordt verteld in de campagne heeft betrekking op zijn vader die op een gegeven moment met een ernstige ziekte te maken kreeg. Tijdens de ziekteperiode zijn vader en zoon weer dichterbij elkaar gekomen, waarbij ook de wensen van de vader ten aanzien van de uitvaart werden besproken. De campagne verhaalt dan ook een persoonlijke ervaring. Dat maakt uiteraard altijd meer indruk dan iedereen gewoon aan te raden een uitvaartverzekering af te sluiten en de wensen voor het afscheid vast te leggen. Yarden draagt met de campagne in elk geval bij aan het bewustzijn over het afscheid en de dood. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is uiteraard ook aan te raden om nabestaanden financieel gezien te ontlasten. Nabestaanden hoeven zich dan geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling als alles goed is geregeld.

Terug naar overzicht