Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Overlijdensverzekering afsluiten

Een overlijdensverzekering afsluiten, voorziet in een uitkering na overlijden van de verzekerde. Er zijn twee soorten overlijdensverzekeringen te onderscheiden. De ene soort betreft een uitvaartverzekering en de andere soort een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is te zien als een levensverzekering.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €9,41 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Monuta uitvaartverzekering

V.a. €9,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €13,84 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Hierbij keert de verzekeraar een bedrag uit als er sprake is van het overlijden voor een bepaalde datum. Het is een polis die erin voorziet om bij nabestaanden het verlies in inkomen op te vangen. Dat is ook een reden dat deze vorm vaak voorkomt bij het afsluiten van een hypotheek. Een overlijdensverzekering afsluiten als crematieverzekering of begrafenisverzekering komt hier aan bod. Het is belangrijk om een aantal zaken te weten die belangrijk zijn om een keuze te maken voor het afsluiten van een overlijdensverzekering.

Belangrijke informatie voor het maken van een vergelijking

Het is uiteraard van belang om niet de eerste de beste overlijdensverzekering af te sluiten. Daarvoor zijn er te veel opties voor uiteenlopende wensen. Bovendien zijn er een aantal kenmerken die standaard voor vergelijking in aanmerking komen.

Het gaat dan om de hoogte van de premie net als de looptijd en de dekking. Ook de overige voorwaarden zijn van belang om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren tot een bepaalde leeftijd.

 • Premie
 • Dekking
 • Looptijd
 • Overige voorwaarden
[table “1” not found /]

Welk type overlijdensverzekering is het meest geschikt?

Het is ook belangrijk om te weten welk type overlijdensverzekering voor u het meest geschikt is. Er is daarbij een onderscheid te maken in drie typen, namelijk de naturaverzekering, kapitaalverzekering en combinatiepolis. De naturaverzekering voorziet in een vergoeding van diensten en producten die vooraf zijn opgesteld.

De kapitaalverzekering voorziet in een geldelijke uitkering na overlijden van de verzekerde. Deze optie biedt het meeste vrijheid als het gaat om de invulling van de uitvaart met keuze uit diensten en producten. De combinatiepolis voorziet deels in beide opties. Er komt zowel een geldbedrag vrij als een vergoeding voor de overeengekomen uitvaartdiensten.

Let op indexatie van de overlijdensverzekering

De kosten voor een uitvaart komen tegenwoordig gemiddeld al uit op een bedrag van 8.000 euro. Een begrafenis is daarbij net wat duurder in verhouding tot een crematie. Bij een overlijdensverzekering afsluiten, bestaat de keuze voor indexatie. Dat is doorgaans een verstandige keuze, omdat de uitvaartkosten in de toekomst natuurlijk verder stijgen. Bij een overlijdensverzekering met indexatie stijgt de poliswaarde mee.

De indexatie voorkomt dat er in de toekomst te weinig geld is om de uitvaartkosten te voldoen. Het is wel zo dat de polis duurder is bij de keuze voor het indexeren van het verzekerd bedrag. Wie niet voor indexatie kiest, doet er goed aan om met de toekomst rekening te houden. Bijvoorbeeld door over 10 jaar naar de waarde van de huidige polis te kijken en naar de uitvaartkosten. Het is ook mogelijk om nu voor een hoger verzekerd bedrag te kiezen om vooruit te lopen op hogere kosten.

Premie overlijdensverzekering berekenen

Een overlijdensverzekering afsluiten, begint bij het samenstellen van de wensen voor de uitvaart. Die bepalen namelijk uiteindelijk wat de premiehoogte is. Om de premie te berekenen, is het daarom handig de kosten van de uitvaart te berekenen. Er zijn meerdere aspecten die de premiehoogte bepalen, zoals de leeftijd van de verzekerde. Het is mogelijk om voor de premieberekening te kiezen voor een simpele uitvaart. Dan is er sprake van minimale kosten.

Een gemiddelde uitvaart kost wat meer en een uitgebreide uitvaart is het duurst. Ook de keuze tussen een crematie of begrafenis is bepalend voor de premiehoogte. De gemeente waar de uitvaart en crematie of begrafenis plaatsvindt, speelt ook nog een rol. De premie is in ieder geval online te berekenen aan de hand van een verzekerd bedrag. Of aan de hand van wensen die u invult. Bij de premieberekening dient u tevens een keuze te maken welke overlijdensverzekering u wilt afsluiten. Bijvoorbeeld de naturapolis, uitvaartverzekering of combinatie polis. De verzekeraars hebben elk een eigen online calculator voor de premie van de overlijdensverzekering. U hoeft alleen maar de vragen te beantwoorden en keuzes te maken om inzicht in de premie te krijgen.

Online overlijdensverzekering afsluiten

Het is gebruikelijk dat u voor een overlijdensverzekering afsluiten een gezondheidsverklaring invult. De verzekeraar ontvangt uw aanvraag en bij acceptatie bent u verzekerd voor de kosten van de uitvaart. U krijgt de polisvoorwaarden per mail of post toegezonden met de vermelding van de premiehoogte en looptijd van de overlijdensverzekering. De looptijd heeft bij overlijdensverzekeringen overigens net als het verzekerd bedrag invloed op de hoogte van de premie.

1
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- + € 2.250,-)
 • Complete uitvaart tegen lage premie
 • Altijd aan te passen aan uw wensen
 • Natura en geldverzekering!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 7,13
30 jaar - € 9,41
40 jaar - € 12,54
60 jaar - € 26,50
v.a. €9,41 p/m* Bereken premie
2
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.4 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.800,- + € 2.200,-)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,74
30 jaar - € 9,31
40 jaar - € 13,10
60 jaar - € 27,61
v.a. €9,31 p/m* Bereken premie
3
Logo Ardanta uitvaartverzekering
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 10,16
30 jaar - € 13,48
40 jaar - € 17,79
60 jaar - € 37,15
v.a. €13,84 p/m* Bereken premie
4
Logo PC Uitvaart
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar -
30 jaar -
40 jaar -
60 jaar -
v.a. €14,08 p/m* Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 20 januari 2022
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Premies bepaalde uitvaartverzekeringen stijgen fors

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan de premie sinds kort fors zijn gestegen. Een voorbeeld daarvan betreft bepaalde uitvaartverzekeringen van Ardanta. Dit heeft te maken met een hoge stijging van de kosten. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de situatie in oktober vorig jaar laten een kostenstijging zien van gemiddeld 14,3%. […]

Logo Ardanta uitvaartverzekering

Geen indexering uitvaartverzekering uit 1936

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan betreffende een uitvaartverzekering uit 1936. Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering uit 1936 bedroeg 100 gulden. Dit is door de verzekeraar uitgekeerd met een bedrag van € 45. De Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de verzekeraar niet meer hoeft uit te betalen dan het verzekerd […]

Meer nieuws