Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Beste overlijdensverzekering

U wilt uw uitvaart goed geregeld hebben en daar past de beste overlijdensverzekering bij. Er zijn een aantal handige tips beschikbaar om tot een goede keuze te komen. Om de beste overlijdensverzekering te kiezen, is het belangrijk er meer over te weten.

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn, want er zijn diverse opties. Of hoe het zit met de uitvaartkosten en berekening van de premie net als met de looptijd. Al deze informatie vormt de basis om de beste overlijdensverzekering af te sluiten. Uiteraard wel pas nadat er ook nog een vergelijking is gemaakt tussen de aanbieders.

Wat is een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering lijkt qua naam op de overlijdensrisicoverzekering, maar is heel wat anders. Een overlijdensverzekering is te zien als een crematiepolis of begrafenispolis om de uitvaartkosten te verzekeren. Een overlijdensrisicoverzekering voorziet in het opvangen van inkomensverlies voor nabestaanden. Het is door de gelijkende namen niet vreemd dat men beide termen weleens door elkaar haalt. Wij hebben het hier over de verzekering van de uitvaartkosten om u de beste overlijdensverzekering te laten kiezen.

Opties voor een overlijdensverzekering

Er is als eerste een onderscheid te maken tussen een kapitaalpolis en een naturapolis. De naturaverzekering zorgt ervoor dat de verzekeraar voor de uitvaart vooraf overeengekomen producten en diensten vergoedt. De kapitaalverzekering is een overlijdenspolis, waarbij de nabestaanden geld ontvangen.

Met dat geld is het vervolgens mogelijk om uitvaartdiensten en uitvaartproducten te kopen. Bij deze optie is er vrijheid om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Dat is bij een naturapolis minder vaak het geval. Vindt u het met deze opties lastig om een keuze te maken voor de beste overlijdensverzekering? Er bestaat ook nog een mogelijkheid om voor een gecombineerde polis te kiezen. Een deel is dan in natura en een deel komt tot uitkering in een geldbedrag.

  • Naturapolis
  • Kapitaalverzekering
  • Combinatiepolis

Naast dit onderscheid is er nog een verschil. Heeft u bijvoorbeeld een voorkeur voor een crematie of voor een begrafenis? Dat is ook belangrijk om tot de keuze voor de beste overlijdensverzekering te komen.

Uitvaartkosten en verzekerd bedrag

Na de voorkeur voor het soort overlijdenspolis bepaald te hebben, komt het volgende belangrijke aspect voorbij. Het is namelijk van belang te weten wat de uitvaartkosten zijn. Die zijn te berekenen aan de hand van de eigen voorkeuren voor de uitvaart. Heeft u nog helemaal geen idee wat voor uitvaart u wilt? De verzekeraars bieden een hulpmiddel met allerlei opties om uit te kiezen. Bijvoorbeeld crematie of begrafenis en het aantal mensen die op de uitvaart komen. Het aantal volgauto´s, wel of niet een rouwadvertentie en al dat soort zaken bepalen de toekomstige uitvaartkosten. De uitvaartkosten vormen vervolgens het uitgangspunt voor het verzekerde bedrag dat u nodig heeft. Het verzekerde bedrag is daarop weer de basis voor de berekening van de premie voor de beste overlijdensverzekering.

Premieberekening en de looptijd

De beste overlijdensverzekering is een polis die ook afgestemd is op de financiële situatie. Daar is rekening mee te houden door voor een korte of lange looptijd te kiezen. Een langere looptijd van de overlijdenspolis leidt in de praktijk tot een lagere premie per maand. Bij de keuze voor een korte looptijd is de premie per maand hoger.

Hoe zit het met de service?

Het gaat tot nu toe bij de beste overlijdensverzekering vooral om de uitvaartwensen, kosten en premie. Er is nog een belangrijk punt om tot de beste keuze te komen. Dat is de service die de verzekeraar te bieden heeft. Het is zeker rondom het overlijden van belang dat er sprake is van een goede en snelle service. Uiteraard is het eveneens prettig om bij het afsluiten van de polis al op een goede service te mogen vertrouwen. De verzekeraars vinden zelf allemaal dat zij een goede service bieden. Dat is na te gaan door reviews te lezen van klanten die met de verzekeraar in zee zijn gegaan.

Overlijdensverzekeringen met elkaar vergelijken

Alle punten waar u op moet letten om de beste overlijdensverzekering te kiezen, zijn nu bekend. Het is gebruikelijk dat er meerdere polissen naar voren komen die perfect aansluiten op uw situatie en wensen. Daarom is het nog even belangrijk om een vergelijking te maken tussen de polissen bij meerdere aanbieders. Nog steeds lastig om een keuze te maken? Kijk dan ook of kinderen gratis mee te verzekeren zijn. Of dat er een mogelijkheid is voor het indexeren van de poliswaarde. Dan stijgt de waarde mee met de uitvaartkosten die in de toekomst hoger zijn. Op deze wijze weet u zeker dat u uiteindelijk voor de beste overlijdensverzekering kiest.

1

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Nee

Termijn Levenslang

V.a. €4,91 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

2

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €6,31 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

3

Verzekerd bedrag €6500

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

4

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 85 jaar

V.a. €7,22 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

5

Verzekerd bedrag €6371

Kinderen verzekerd Ja

Termijn Tot 80 jaar

V.a. €6,71 p/m
prijs per leeftijd Bekijken

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken