Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Bloemen etiquette bij een uitvaart

Op bijna elke uitvaart kom je wel bloemen tegen. Ze zijn verwerkt in een rouwboeket of ze worden gebruikt als aankleding voor een uitvaart. Bovendien wordt er soms ook gevraagd om bloemen mee te nemen naar een begrafenis of crematie. Wat is het bloemen etiquette bij een uitvaart, waarom worden er überhaupt bloemen ingezet en welke bloemen neem je mee of worden vandaag de dag veel gekozen?

Vind een uitvaartverzekering

Waarom bloemen tijdens een uitvaart?

De meest geaccepteerde rouwbloemen om mee te brengen naar een uitvaart

Bloemen maken een afscheid dus nog persoonlijker. Maar welke bloemen neem je mee naar een uitvaart als een familielid of vriend(in) is overleden? Als de overleden persoon hierin zelf een bepaalde wens heeft uitgesproken, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Dit is veelal niet het geval en dus moet je hierin zelf een afweging maken.

De soort bloem die je meeneemt naar een uitvaart is afhankelijk van het verhaal dat je wilt meegeven. Bloemen geven over het algemeen een gevoel van warmte en medeleven tijdens een uitvaart. Hoewel je niet verplicht bent om bloemen mee te nemen, kan het wel een bijzondere manier zijn om iemand te herdenken. Over het algemeen worden er veel witte bloemen meegenomen naar een uitvaart. Dit is een neutrale en rustige kleur. Felle kleuren doen het vaak niet zo goed, tenzij deze wens nadrukkelijk is uitgesproken door de overleden persoon en/of de nabestaanden. Witten rozen en witte lelies zijn misschien wel de meest gebruikte bloemen bij een begrafenis of crematie.

Welke bloemen worden tegenwoordig het meest gekozen?

Welke bloemen neem je nu mee naar een uitvaart? Er is een lijstje met bloemen samengesteld die je veel tegenkomt tijdens een begrafenis of uitvaart:

  • Witte rozen
  • Rode rozen
  • Orchideeën
  • Veldbloemen
  • Zonnebloemen
  • Gerbera’s
  • Anjers
  • Natuurboeket
  • Lelies

Soms worden er ook geen bloemen meegenomen naar een uitvaart. Dit gebeurt vaak bij bepaalde religies of wanneer de overleden persoon heeft aangegeven geen bloemen te wensen op zijn of haar uitvaart. Vaak is hier iets van terug te vinden op de rouwkaart.

Wil jij bloemen op je uitvaart?

Het kan je helpen om zelf ook je wensen vast te leggen omtrent je eigen uitvaart. Daarmee creëer je duidelijkheid voor jezelf en je nabestaanden. Betrek ook je bloemenwens daarbij. Daarmee geef jij je eigen uitvaart persoonlijk kleur en wordt het ook voor nabestaanden gemakkelijker om de juiste bloemen mee te nemen naar jouw begrafenis of crematie. Verschillende uitvaartverzekeraars bieden je de mogelijkheid om je bloemenwens vast te leggen. Maak hier slim gebruik van en kies voor een mooi en respectvol einde.

Vind een uitvaartverzekering

Tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Grotere tevredenheid over uitvaartverzekeraars

Ieder jaar vindt er een tevredenheidsonderzoek plaats naar uitvaartverzekeraars. Onlangs hebben er zevenhonderd intermediairs meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars is toegenomen. Het lijkt een jaarlijkse trend te zijn dat ieder jaar de tevredenheid groeit. Overigens is uit het Ipsos Totaal Onderzoek Financiële Diensten Tracker […]

Vrienden niet op begrafenis

Vrienden niet welkom op de uitvaart

Dertig procent van de Nederlanders heeft sommige vrienden en kennissen die ze niet op de uitvaart willen hebben. In veel gevallen is al aan de desbetreffende personen doorgegeven dat ze niet welkom zijn. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van verzekeraar en uitvaartverzorger Monuta. Ondanks dat veruit de meeste […]

Meer nieuws

Best beoordeelde verzekeringen

Logo Dela uitvaartverzekering

V.a. €4,91 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Yarden

V.a. €6,31 p/m prijs per leeftijd

Bekijken

Logo Ardanta uitvaartverzekering

V.a. €6,71 p/m prijs per leeftijd

Bekijken