Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Axent is opgegaan in Ardanta

Gepubliceerd op 3 maart 2017 in Nieuws.

Het komt regelmatig voor dat uitvaartverzekeraars in elkaar opgaan, worden overgenomen of dat er een samenwerking ontstaat. Verzekerden worden daar doorgaans over geïnformeerd en anders is het te zien aan de omschrijving op het bankafschrift dat de premie ineens door een andere uitvaartorganisatie wordt afgeschreven.

Axent is een voorbeeld van een uitvaartorganisatie die is opgegaan in een andere partij. Axent maakt nu alweer enige maanden deel uit van Ardanta. Deze uitvaartverzekeraar bestaat al meer dan vijftig jaar en treedt op als uitvaartverzekeraar van ASR Levensverzekering NV. Er zijn ruim honderd medewerkers die voor iedereen klaarstaan.

 

Grootste uitvaartverzekeraar van Nederland

Ardanta is in Nederland met meer dan 4 miljoen klanten de grootste uitvaartverzekeraar. Deze verzekeraar vindt het belangrijk dat iedereen een bewuste keuze kan maken ten aanzien van het regelen van de uitvaart. Er wordt dan ook aangeraden om erover te praten in de omgeving met bijvoorbeeld vrienden en familie. Het blijkt dat het erover praten al een gevoel van rust geeft en vooral ook ruimte om de eigen wensen te uiten. Deze uitvaartverzekeraar communiceert eveneens over overlijden, uitvaart en het afscheid en doet dat graag op een duidelijke en nuchtere manier. De uitvaart kan uiteraard worden verzekerd, maar daarbij kunnen de persoonlijke wensen in kaart worden gebracht.

Bovendien wordt de nadruk gelegd op het helpen van de verzekerde en van de nabestaanden. Zo kan er hulp geboden worden rondom de praktische zaken die betrekking hebben op het overlijden. Er kunnen veel zaken vooraf al worden vastgesteld en geregeld worden en daar kan Ardanta bij helpen.

 

Verzekeringen voor de uitvaart

Verzekerden van Axent zijn automatisch nu verzekerd bij Ardanta. Iedereen die geen uitvaartpolis heeft, kan van de mogelijkheid gebruikmaken om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn nog altijd mensen die helemaal niets geregeld hebben voor de eigen uitvaart en een deel daarvan beschikt niet over eigen spaargeld om de begrafenis of crematie mee te bekostigen. Het is uiteraard op zijn minst onaangenaam als nabestaanden worden opgezadeld met de financiële lasten van een uitvaart. Dat komt er dan ook nog eens bij naast het verdriet dat er een dierbare is overleden, waarvan afscheid moet worden genomen.
Indien niet uit eigen middelen een uitvaart kan worden bekostigd en er ook geen afspraken met anderen over zijn gemaakt, is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat kan uiteraard bij Ardanta, waar de keuze geboden wordt uit meerdere typen uitvaartpolissen. Het is aan te raden om de verschillende polissen door te nemen en op basis daarvan een keuze te maken die aansluit op de persoonlijke wensen. Ardanta kan gezien worden als een aanbieder van uitvaartverzekeringen, maar ook als een praktische gids. Nabestaanden ervaren het als prettig als er hulp wordt geboden ten aanzien van het regelen van de uitvaart en andere zaken rondom de dood van een overleden dierbare. Er wordt overigens vooraf al over de toekomst nagedacht. Bijvoorbeeld wat er moet gebeuren met een huisdier als u te overlijden komt. Er is sprake van aandacht voor persoonlijke wensen.

Terug naar overzicht