Online uw uitvaartverzekering vergelijken

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema is een uitvaartverzekeraar die het mogelijk maakt om het bedrag te verzekeren dat voor de uitvaart nodig is. Er is dan ook sprake van de nodige flexibiliteit als het gaat om het afsluiten van een uitvaartverzekering. De uitvaartpolis is online samen te stellen op basis van de eigen persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld in een eenvoudige vorm. Of door voor een hele uitgebreide uitvaartpolis te kiezen. Nuvema houdt voor de uitvaartkosten rekening met lokale prijzen. De kosten van een uitvaart variëren namelijk en zijn dan ook afhankelijk van de woonplaats. Het voordeel hiervan is dat er niet onnodig sprake is van een te beperkte of te uitgebreide uitvaartpolis. Daarnaast is er nog een voordeel en dat is de vrije keuze voor een uitvaartonderneming die de uitvaart verzorgt.

In onze werkwijze bieden wij aanvullende informatie van polisberekeningen, hoe deze tot stand zijn gebracht en waarop ze zijn gebaseerd. Wij hebben de inhoud van onze website https://www.uitvaartverzekeringen.net met alle zorg samengesteld. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Voor een volledig overzicht van de dekking van de uitvaartverzekering, raadpleeg ten alle tijden de polisvoorwaarde van de desbetreffende verzekeraar.

Natura uitvaartverzekering

Een van de kenmerken van Nuvema is dat de uitvaartverzekering een naturapolis betreft (naturaverzekering). De natura uitvaartverzekering houdt in dat het verzekerde bedrag uitsluitend te besteden is aan de uitvaart. De nabestaanden krijgen niet de vrije besteding over het geld en hoeven zelf geen rekeningen te betalen. Uiteraard tot de hoogte van het verzekerd bedrag. Deze natura uitvaartverzekeraar regelt de fhttps://www.uitvaartverzekeringen.net/inanciële afhandeling van de uitvaartkosten met de uitvaartondernemer. Nuvema is een uitvaartverzekeraar en heeft zelf geen tak in de vorm van uitvaartverzorging beschikbaar.

 

Het verzekerd bedrag van de uitvaartpolis is geheel voor de uitvaart bestemd. Dat geeft met de rechtstreekse betaling aan de uitvaartverzorger zekerheid. De nabestaanden hebben uiteraard de mogelijkheid om een lokale uitvaartonderneming in te schakelen. De uitvaartverzekeraar voldoet de rekening tot maximaal het bedrag dat is verzekerd. Om de polis op een juiste manier af te sluiten, is het belangrijk om de eigen wensen duidelijk te hebben. De prijzen van de uitvaartverzorging stijgen ieder jaar. Daarom vindt er elk jaar een controle plaats van de berekening. Het verzekerd bedrag staat vast, maar nabestaanden hebben zelf de keuze om de uitvaart naar eigen inzicht in te vullen. Op basis van de controle van de prijzen laat Nuvema verzekerden weten of de polis nog passend is.

Optie voor vrij te besteden bedrag

Het is lang niet voor iedereen duidelijk hoe de eigen uitvaart eruit moet komen te zien. In dat geval is het lastig om te bepalen wat de uitvaartkosten zijn. Het is niet slim om zomaar lukraak een verzekerd bedrag te kiezen. Nuvema biedt een goede service en doet navraag naar een deel van de wensen. Dat voorkomt dat men een te hoog of te laag verzekerd bedrag kiest. Indien er toch de voorkeur bestaat om een extra bedrag te kiezen dat vrij te besteden is dan is dat een prima optie. Het is bij deze natura uitvaartverzekeraar mogelijk om tot een bedrag van 2.000 euro op te nemen in de uitvaartpolis.

Berekening uitvaartkosten

Wie een uitvaartpolis gaat afsluiten, doet er zeker verstandig aan om eerst na te denken over een aantal wensen. Op basis daarvan is de kostenberekening voor de uitvaart te maken. Nuvema biedt online de mogelijkheid om een kostenberekening uit te voeren. Daarbij houdt de uitvaartverzekeraar rekening met de woonplaats op basis van de postcode. Aan de hand daarvan is het mogelijk om de premie van de natura uitvaartverzekering af te sluiten. Voor de berekening dient er eerst een keuze voor een crematie of begrafenis te zijn. De berekening laat een basisbedrag voor de uitvaart zien. Daarnaast zijn er optionele kosten indien er extra wensen zijn. Ook een vrij bedrag is wat dat betreft optioneel.

Bij een crematie is er bijvoorbeeld een extra optie voor een urn. Ook overige wensen komen bij de kostenberekening van de uitvaart aan bod. De extra wensen zijn uiteraard heel persoonlijk en variëren van een volgauto tot 100 dankbetuigingen en van koffie met cake tot plaatsing in een urnengraf. Met betrekking tot het vrij te besteden bedrag zijn er eveneens meerdere opties beschikbaar. Er is sprake van een keuze voor 1.000 euro, 1.500 euro of 2.000 euro. Hiermee is het mogelijk om het geld naar eigen inzicht voor extra wensen te gebruiken. Wie op dit moment een uitvaartverzekering ergens anders heeft lopen, kan deze bij Nuvema opgeven. Het is dan mogelijk om de verzekering op de nieuwe polis in mindering te brengen. Op deze wijze is er sprake van een goede verzekering zonder te veel premie te betalen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd en de polis is altijd kosteloos aan te passen.

Individuele uitvaartwensen belangrijk

Nuvema is al decennia lang actief op het gebied van uitvaartverzekeringen. In het zeventigjarig bestaan is er altijd een belangrijk uitgangspunt geweest. Dat is het belang van de individuele uitvaartwensen vooropstellen. Het rekening houden met de lokale kosten is eveneens een bijzonder kenmerk. De uitvaartverzekering heeft met deze combinatie van aspecten een unieke werkwijze. De nabestaanden hebben geen omkijken naar de kosten.

Online Nuvema uitvaartverzekering afsluiten

Het is mogelijk om online een uitvaartverzekering bij Nuvema af te sluiten. Dat is voordeliger dan een adviseur in te schakelen. In dat geval is er sprake van het betalen van advieskosten. Er is voor een adviesgesprek sprake van een vast bedrag aan kosten. De advieskosten zijn aanwezig ongeacht of de uitvaartverzekering afgesloten wordt. Aangezien de uitvaartverzekeraar allerlei informatie beschikbaar heeft, is het heel gemakkelijk online een polis af te sluiten. Het is uiteraard wel raadzaam om eerst de premie te berekenen. Dan is er ook meteen inzicht in de uitvaartkosten op basis van de eigen wensen.

Bij het online afsluiten van een uitvaartpolis zijn er geen advieskosten. Een eerste belangrijke keuze is natuurlijk de voorkeur voor een uitvaart in de vorm van een begrafenis of crematie. De uitvaartcalculator laat zien met welke kosten er rekening te houden valt. Zo is het snel duidelijk wat de basiskosten zijn van een begrafenis. Of wat een crematie in de eigen woonplaats gemiddeld kost. Het is zeker aan te raden om de calculator voor de uitvaartkosten te gebruiken. De berekening start in elk geval met het invoeren van de postcode. Dat maakt ook meteen duidelijk dat de kosten van een uitvaart lokaal en regionaal variëren. Als de premie bevalt, is de uitvaartverzekering rechtstreeks bij Nuvema af te sluiten.

1
Logo Monuta uitvaartverzekering
Beoordeling 9.5 / 10
427 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 2.500,- diensten + € 6.500,- vrij besteedbaar)
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Verzekering is écht flexibel. Je zit niet vast aan pakketten of diensten.
 • Altijd één vast aanspreekpunt!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 5,30
30 jaar - € 7,48
40 jaar - € 10,84
60 jaar - € 24,68
v.a. €4,13 p/m* Bereken Premie
2
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 6.750,- diensten + € 2.250,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 6,56
30 jaar - € 8,65
40 jaar - € 11,52
60 jaar - € 24,36
v.a. €5,43 p/m* Bereken premie
3
Logo Dela uitvaartverzekering
Beoordeling 9.6 / 10
615 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 9.000,- vrij besteedbaar)
 • Tot 25 jaar lagere premie voor je kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktisch, financieel, juridisch, administratief
 • Ruim 85 jaar ervaring en 3 miljoen leden!

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,42
30 jaar - € 12,44
40 jaar - € 16,57
60 jaar - € 35,02
v.a. €9,42 p/m* Bereken premie
4
Beoordeling 9 / 10
175 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Onderdeel van Ardanta
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Geldverzekering

Verzekerd bedrag

€ 9000
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 9,03
30 jaar - € 12,55
40 jaar - € 17,44
60 jaar - € 39,93
v.a. €9,03 p/m* Nu Niet beschikbaar
5
Beoordeling 8 / 10
188 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 7.000,- + € 2.000,-)
 • Kind tot 21 jaar meeverzekerd
 • Vrije keuze van uitvaartverzorger
 • Aanpassen is altijd mogelijk

Verzekerd bedrag

€ 9.000,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 8,78
30 jaar - € 11,97
40 jaar - € 16,14
60 jaar - € 35,07
v.a. €8,78 p/m* Nu Niet beschikbaar
6
Beoordeling 8.2 / 10
106 beoordelingen

Uitvaartverzorger + Geldbedrag

(€ 8.000,- + € 1.560,-)
 • Op basis van een uitvaartverzorger in de buurt
 • Wensen aanvullen aan dienstenpakket
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€ 9560,-
 • Crematie
 • Begrafenis

Premie per leeftijd

18 jaar - € 12,24
30 jaar - € 16,56
40 jaar - € 22,32
60 jaar - € 47,79
v.a. €12,24 p/m* Nu Niet beschikbaar
* De vanaf premies zijn berekend met geboortedatum: 1 jan 1990

Deze gegevens zijn terug te vinden op de website van de desbetreffende verzekeraar.
De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Laatst gecontroleerd: 11 oktober 2023
Beoordelingen bron: uitvaartverzekering.nl
Premies per leeftijd van niet beschikbare verzekeraars zijn op te vragen bij de desbtreffende verzekeraar.
Onze werkwijze

Dit gebeurt er met uitvaartverzekeringen na een overname

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan ligt het voor de hand om een vergelijking te maken. Je kijkt dan naar de premie, verzekerd bedrag en uitvaartzorg. Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bewaar je de polis online en zie je maandelijks dat je premie betaalt. Je kijkt er dan vervolgens […]

Uitvaartverzekering voor crematie populair

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders na het overlijden de voorkeur geven aan een crematie boven een begrafenis. Het Nationaal Onderzoek naar de Dood dat in opdracht van uitvaartverzekering DELA is uitgevoerd, bevestigt dit. Uit dit onderzoek is voor voren gekomen dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan een crematie tegenover 28% met […]

Meer nieuws